Şanlıurfa'da kredi kartı çetesine darbe

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada kredi kartı çetesine darbe
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2010 11:51

İNTERNET üzerinden bilgilerine ulaştıkları kredi kartlarından uçak bileti alıp, bu biletleri yarı fiyatına satarak haksız kazanç elde eden şebeke polis operasyonuyla çökertildi.

Gözaltına alınan 12 kişiden 5'i serbest bırakıldı. Çete üyeleri Şanlıurfa, İstanbul ve İzmir’de düzenlenen eş zamanlı operasyon ile gözaltına alınırken, şebekenin bu yöntemle yüz binlerce lira gelir elde ettiği ortaya çıktı.

Son zamanlarda Türkiye’nin birçok kentinde insanların kredi kartlarından bilgileri dışında alışveriş yapıldığını söyleyerek şikayetçi olmaları üzerine inceleme başlatıldı. Şikayetleri inceleyen güvenlik güçleri, mağdurların kredi kartları ile en son yaptığı işlemin aynı internet sitesinden gerçekleştirildiğini ve cep telefonlarına kontör yüklemesi yapan internet sitesinin Şanlıurfa’dan yönetildiği belirlendi.

Bunun üzerine çalışma başlatan Şanlıurfa polisi, şebekenin internet sitesine girip alışveriş yapmak isteyenlerin kişisel ve kredi kartı bilgilerine ulaşıldığını belirledi. Polis, şebekenin ulaştığı bilgilerin doğruluğunu saptamak için farklı sitelerden küçük miktarlarda alışveriş yaptığını da ortaya çıkardı.

YARI FİYATINA UÇAK BİLETİ

Yaklaşık 4 ay süren takip sırasında polis, şebekenin üyelerini ve çalışma yöntemini de bir bir ortaya çıkardı. Şanlıurfa, İstanbul ve İzmir’de yaşayan şebeke üyelerinin elde ettikleri kredi kartı bilgileriyle, uçak bileti satın aldıkları belirlendi. Özellikle yurtdışı bileti satın alan şebekenin, daha sonra havaalanı ve satış acenteleri önünde; acil işleri çıktığı veya fazla olduğunu söyleyerek ellerindeki biletleri yarı fiyatına sattıkları ortaya çıktı. Polis, yaptığı çalışmanın adından önceki gün Şanlıurfa, İzmir ve İstanbul’da şebeke üyelerinin kullandığı 12 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, aralarında Afganistan, Kazakistan ve Özbekistan uyruklu 3 kişinin de bulunduğu 12 şüpheli; çok sayıda kredi kartı bilgisi, POS cihazı, bilgisayarlar ile birlikte gözaltına alındı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde sorgulanan şüphelilerden 5’i ifadelerinin alınmasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Bugüne kadar uyguladıkları yöntem ile en az 600 bin liralık haksız kazanç elde ettikleri ileri sürülen Mehmet Uğur Y., Halil B., Tayfun D., Hikmetullah A., Zafer T., Mehmet Zeki Y., Feruh Y. adlı 7 şüpheli sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Emniyet Müdürlüğü’nden çıkarılırken gazetecilere suçsuz olduklarını söyleyen 7 şüpheli, sevk edildikleri adliyede, ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, internet üzerinden kredi kartı dolandırıcılığı’ suçlarından Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulanmaya başladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!