CHP'lilerden karikatürist Memecan’a protesto

Güncelleme Tarihi:

CHPlilerden karikatürist Memecan’a protesto
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2010 16:34

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) üyesi bir grup, karikatürist Salih Memecan’ı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hakaret içerikli karikatürlerle tasvir ettiği gerekçesiyle ATV ve Sabah Gazetesi binası önünde protesto etti.

CHP üyesi yaklaşık 50 kişilik grup, Kılıçdaroğlu’nu dansöz kıyafetli olarak çizen Salih Memecan'ı protesto etmek için Balmumcu'da bulunan ATV-Sabah binası önünde toplandı.

ATV, Sabah ve Memecan'ı protesto eden pankart ve dövizler taşıyan grup adına açıklama yapan Oya Tümer, 2 Kasım 2010'da ATV ana haber bülteninin sonunda genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nu konu eden ’Bizimcity’ karikatür bandı gösterilirken büyük bir ayıba imza atıldığını öne sürdü. Tümer, “Sakinliği, hoşgörüsü ve kibarlığı ile Türk siyasetine nezaketi de beraberinde getiren genel başkanımıza yapılmış bu saldırı aynı zamanda tüm CHP ailesine de yapılmıştır” dedi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı bina önünde bir süre slogan atan grup, siyah çelenk bırakılmasının ardından olaysız olarak dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!