GeriSeyahat Dünya Güzeli olmak için yarışacak
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Dünya Güzeli olmak için yarışacak

Dünya Güzeli olmak için yarışacak

Kral TV’nin düzenlediği Miss Turkey 2010 Güzellik Yarışması’nda birinci olan Gizem Memiç, 30 Ekim’de Çin’in Sanya şehrinde yapılacak Miss World’de (Dünya Güzellik Yarışması) ülkemizi temsil edecek. Çin’de kampta olan güzel, yarışma öncesi sorularımızı yanıtladı.

GİZEM MEMİÇ FOTOĞRAFLARI

* Sanya’daki kamp günleri nasıl geçiyor? Neler yapıyorsunuz?  Â

- Çok yoğunuz. Ama eğlenceli bir yoğunluk bizimkisi. Her gün erkenden kalkıp o günün programında neler varsa onları gerçekleştirmeye başlıyoruz. Ya Çin’in meşhur yerlerini gezerek kültürünü tanıyoruz ya da otelde kalıp final gecesi için prova yapıyoruz. Boş zamanlarımızda ise ya spor yapıyoruz ya da bu tropikal güzel adanın tadını yüzerek çıkarıyoruz.

* Las Vegas’ta düzenlenen Kainat Güzellik Yarışması’nda da ülkemizi temsil etmiÅŸtin, bu tecrübe Miss World’de iÅŸine yarıyor mu?  Â

- Tecrübeli olmak güzel tabi. Çoğunun ilk yarışması ve biz tecrübeliler onlardan bir adım önde başlıyoruz. Yarışma ortamını, organizasyonun kurallarını ve bizden neler beklediklerini daha iyi biliyoruz. Biz diyorum çünkü burada benimle aynı durumu paylaşan Miss Universe’ten arkadaşlarım da var.

* Hangi ülkenin kızlarıyla daha çok anlaşıyorsun?Â

- Vietnam, Malezya, Arnavutluk, Lübnan, Lüksemburg, Amerika, Mauritius ve aynı zamanda Miss Universe’te de yakın arkadaşım olan Hollanda güzeliyle çok iyi anlaşıyorum.
 Â
TURÄ°STLERÄ°N Ä°LGÄ° ODAÄžIYIZ

* Çin’in birçok tarihi ve turistik yerini gezme fırsatı buldun. Gittiğiniz mekanlarda size nasıl bir ilgi vardı?


- Pekin, Ordos, şangay ve Sanya’da birçok yere gittik. Biz kızların elinden fotoğraf makinesi hiç düşmüyor zaten. Gittiğimiz her yerde kültürel bir gösteri de sunuyorlar. Mutlaka bizden başka turistlere de rastlıyoruz ve o zaman onların ilgi odağı oluyoruz.

* Miss Turkey’i kazanmanın hayatını değiştirdiğini düşünüyor musun?

- Evet. Değişmediğini düşünmek mümkün değil zaten. şu anda okulda olacakken Sanya’da Miss World’de yarışıyorum. Miss Turkey’nin bana birçok kapı açacağına inanıyorum ve ben de kendim için ne iyi olanı seçeceğim.

* Son olarak yarışmada şansını nasıl değerlendiriyorsun?

- Bu soruya cevap vermek pek kolay değil. Çünkü buradaki kızların hepsi ülkelerinin en güzelleri ve her birimizin kendine has özellikleri var. Ben elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum ve ülkemi en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum. Ama tabi son söz o geceki jürinin.

HAYALİM İÇ MİMARLIK

* Miss Turkey’den sonra hedeflerinden bir değişiklik oldu mu?


- Bir değişiklik olmadı. Hedeflerim hâlâ aynı. Okulumdan mezun olup iç mimar olmak istiyorum. Ayrıca oyunculuk eğitimi alıp bu alanda da kendimi geliştirmek ve karşıma çıkacak fırsatları değerlendirmek istiyorum.

* En çok neleri özledin?

- Ailem ve arkadaşlarım başta olmak üzere Türkiye’ye dair her şeyi çok özledim.

False