En hızlı büyüyen teknoloji şirketi

Güncelleme Tarihi:

En hızlı büyüyen teknoloji şirketi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2010 10:16

Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2010 Programı'nın sonuçları açıklandı. İşte Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketi...

Haberin Devamı

Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall'da yapılan törenle açıklanan sonuçlara göre, son beş yılda %4967 oranında büyüme kaydeden Promer birinci oldu. Sağlık sektörü için donanım, yazılım ve altyapı çözümleri sunan Promer'i %4515 büyüme ile Digital Planet ve %2394 ile Sahibinden.com takip etti. Türk Telekom Teknoloji Özel Ödülü'nün sahibi bu yıl yine STM Savunma oldu. Büyükler Ligi olarak adlandırılan Big Stars kategorisinde ise Aselsan, ipi ilk sırada göğüsleyen şirket oldu.

Türkiye'nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerine Avrupa'ya ve dünyaya açılma fırsatları sunan Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye Programı'nın 2010 yılı sonuçları açıklandı. 5. yılını dolduran ve sponsorluğunu Türk Telekom'un yaptığı Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2010 Programı'nda birinciliği son beş yılda %4967 büyüyen Promer kazandı. İkinciliği %4515 büyüyen Digital Planet, üçüncülüğü ise %2394 büyüme ile Sahibinden.com aldı.

Haberin Devamı

Promer sağlık sektörü için yazılım, donanım ve altyapı çözümleri sunuyor. Digital Planet müşteri ilişkileri yönetim sistemleri üzerine odaklanırken, Sahibinden.com seri ilanlar ve elektronik alışveriş konularında faaliyet gösteriyor.

Sonuçların açıklanması nedeni ile 25 Ekim 2010 Pazartesi günü Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü Albert Long Hall'da düzenlenen törende Türk Telekom Teknoloji Özel Ödülü'nü geçen yıl olduğu gibi STM Savunma alırken, Big Stars kategorisinde de yine geçen yıl olduğu gibi Aselsan birinci sırada yer aldı. STM Savunma Teknolojileri Türk Telekom Teknoloji Özel Ödülü'nü son üç senedir programda yer almayı başaran Fast50 firmaları arasında birinci olarak; Aselsan ise Büyükler Ligi olarak adlandırılan Big Stars kategorisindeki birinciliğini son yılda (2009) 50 milyon Euro net satış gelirinin üzerinde yer alan firmalar arasında en hızlı büyüyen firma olması ile elde etti.

"Teknoloji sektörü krize karşı dirençli"

Sonuçları değerlendiren Deloitte Türkiye Teknoloji, Medya ve Telekomünikasyon Lideri ve Ortak Oktay Aktolun şunları söyledi: "Geçen yıl yaşanan ağır küresel krizin ardından ekonomimizin yeniden güçlü bir büyüme sürecine girdiğini görmek hepimizi sevindiriyor. Ancak krizin etkilerinin tamamen giderilmiş olduğunu söylemek mümkün değil. Bu sene, Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2010 Programı’nda ortalama büyüme oranında düşüş yaşanmasına karşın, içinden geçtiğimiz bu zor dönem dikkate alındığında Türk teknoloji şirketlerinin gösterdiği performans ve elde ettikleri başarı çok etkileyici. Bu bakımdan programda yer alan bütün şirketlerimizi kutlarım.”

Haberin Devamı

Günümüzde ham verinin değil, işlenmiş ve paylaşıma sunulmuş bilginin önem kazandığına dikkat çeken Aktolun sözlerini şöyle sürdürdü: "Kazanan ilk üç firmaya baktığımızda hayatımızı kolaylaştıran, maliyet tasarrufu sağlayan ve dolayısıyla verimliliği artıran, çevreye duyarlı teknolojik çözümlerin giderek yaygınlaştığını memnuniyetle izliyoruz. Diğer bir önemli konu ise Türk yöneticilerin geleceğe umutla bakıyor ve yatırımlarına devam ediyor olmaları. Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2010 Programı’na katılan firmalar arasında yapılan araştırmada, yöneticilerimizin %52'si, Ar-Ge harcamalarının arttığını ifade ediyor. Programda yer alan teknoloji şirketlerini şimdi Deloitte Teknoloji Fast500 EMEA Programı ve yeni iş bağlantıları kurma ve yeni pazarlara açılma gibi pek çok fırsat bekliyor. Bu süreçte Deloitte olarak, küresel bilgi birikimi ve deneyimimizi teknoloji sektörünün hizmetine sunmaya devam edeceğiz."

Haberin Devamı

Promer'den sağlık sektörüne özgün, yenilikçi çözümler

1991 yılında İzmir'de özel bir yazılım şirketi olarak kurulan Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2010 birincisi Promer Bilgisayar İmalat ve Yazılım Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Promer), sağlık sektörüne donanım, yazılım ve altyapı çözümleri, entegre bilgi yönetim sistemleri sunuyor. Promer günümüzün değişen koşullarına daha az kaynak kullanarak daha fazla avantaj sağlayan iş modelleri geliştiriyor.

Promer, dijital teknoloji uygulamaları ile hastanelerin ve hastaların hayat kalitesini yükseltmeyi hedefliyor. Hastane hizmetlerinin Dijital Hastane modeli kapsamında bilgisayarlardan yönetilmesi, oluşabilecek medikal hataların önüne geçiyor ve kâğıt kullanımını ortadan kaldırıyor. Promer, sürekli gelişimi ve kaliteli ürün ve hizmetleriyle medikal bilgilendirme konusunda lider olmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Müşteri İlişkileri Yönetiminde 10 yılı aşkın deneyim: Digital Planet

Digital Planet ise 10 yıldan fazla bir süredir Müşteri İlişkileri Yönetim Sistemleri geliştiriyor. Digital Planet'ın Müşteri İlişkileri Yönetimi ve Hibrid Posta Çözümleri (Hybrid Mail Solutions) ürünleri lider bankalar, finans ve telekomünikasyon şirketleri tarafından kullanılıyor.

Her ay ortalama 90 milyon sayfa doküman Digital Planet'ın ürünleriyle işleniyor; web, e-posta ve faks yoluyla gönderiliyor. Faturalar, banka ekstreleri gibi dokümanların arşivlenmesini ve servis edilmesini sağlayan NetVault ürünü ile Digital Planet bir ilke imza atıyor. Genç, dinamik ve profesyonel kadrosu ile Digital Planet yenilikçi ve güvenilir çözümler üretmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Sahibinden.com risksiz alışveriş olanağı sunuyor

Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2010 Programı'nda üçüncü sırada yer alan, genel olarak Sahibinden.com diye bilinen Sahibinden Bilgi Teknolojileri A.Ş., Internet üzerinden seri ilanlar ve alışveriş platformu sunuyor. 2000 yılında kurulan şirketin sitesinde "Secure E-Trade" (Güvenli E-Ticaret) isimli, kendi "öde ve onayla" sistemi bulunuyor.

Sahibinden.com, platformunda alım ve satım yapan üyelerine risksiz alışveriş sağlıyor. Üye olmanın ve mesaj yazmanın ücretsiz olduğu sitede üyeler reklamların yanı sıra yüzden fazla kategoride alım-satım yapabiliyor.

Alacak tahsilatında sorun yaşanıyor

Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2010 Programı'na girmeyi başaran şirketlerin yöneticileri ile yapılan araştırma, yöneticilerin iyimser olduklarını ortaya koydu. Buna göre, ekonomik düşüşe rağmen Türk yöneticilerin çoğunluğu hedeflerine ulaşacaklarına inanıyor. %94'ü hedef pazarlarının 2010 ve sonrasında büyüyeceğini tahmin ediyor. %87'si 2010 için koydukları satış hedeflerine ulaştıklarını belirtirken, %52'si alacaklarının ellerine geçmesinin daha uzun sürdüğünü, bunun da nakit akışını ve karlılığı etkilediğini belirtiyor.

Krize rağmen Ar-Ge harcamaları artıyor

Türk yöneticilerin çoğunluğu geleceğe bakıyor. %45'i Ar-Ge harcamalarında değişiklik olmadığını belirtirken, %52'si Ar-Ge harcamalarının arttığını bildiriyor. Ayrıca, yöneticilerin %58'i zor ekonomik duruma rağmen sermaye bulmakta zorlanmadıklarını kaydediyor. Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2010 Programı’nda yer alan firmaların büyüme oranlarının ortalaması bu sene %762 düzeyinde gerçekleşmiştir. Bu seneki büyüme rakamlarının geçen yılki büyüme ortalamasının (%2,721) altında yer almasına karşılık, bu oranın 2006, 2007 ve 2008 sonuçlarından yüksek olması dikkat çekicidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!