Ford Otosan Transit için EBRD’den rekor dolar kredi aldı

Güncelleme Tarihi:

Ford Otosan Transit için EBRD’den rekor dolar kredi aldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2010 00:00

Ford Otosan, yeni Transit üretimi dolayısıyla yapacağı 630 milyon dolarlık yatırımın finansmanı için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) liderliğindeki sendikasyona katılan National Bank of Greece, Societe Generale, HSBC ve State Bank of India ile 150 milyon Euro’luk kredi anlaşması imzaladı.

Haberin Devamı

EBRD’nin bugüne kadar Türkiye’de bir sanayi kuruluşuna verdiği “en yüksek kredi” olan 150 milyon Euro’luk kredinin, 60 milyon Euro’luk kısmı EBRD, 90 milyon Euro’su ise sendikasyona katılan diğer bankalar tarafından karşılanacak. Ford Otosan,  projenin gereksinimleri göz önünde tutularak uzun vadeli olarak yapılandırılan krediyi 5 yılda geri ödeyecek.
Yan sanayi gelişecek
Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, Türkiye ekonomisi için tarihi bir adıma önderlik ederek sektörde bugüne kadar yapılan en büyük yatırımlardan birini hayata geçirdiklerini belirterek, “Yeni Transit üretimi için Kocaeli Fabrikasına yapacağımız bu dev yatırımla üretim kapasitesini ve istihdamı önümüzdeki yıllar için güvence altına almış oluyoruz” dedi. Otay şöyle konuştu: “EBRD de bu projenin özellikle Türk otomotiv yan sanayisini geliştireceğini gördüğü için ortak amaç doğrultusunda bir sendikasyon oluşturdu ve yeni Transit yatırımı için 4 bankayı harekete geçirdi. 630 milyon dolarlık yatırımın 150  milyon Euro’luk kısmı için kredi anlaşmasını bugün büyük bir mutlulukla imzalıyoruz. Yatırım konusunda koşulların da uygun olması durumunda ek finans borçlanması yapabiliriz.” EBRD Türkiye Direktörü Michael Davey de, Ford Otosan’ın temelde yüksek verimliliğe sahip olduğunu dile getirerek, kredi konusunda, gelecekteki büyümeyi desteklemek için karar almakta zorlanmadıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Ford: Avrupa’da Rusya ve Türkiye sayesinde büyüdük

AMERİKAN otomotiv devi Ford Motor Company, 3’üncü çeyrekte yüzde 70 büyüyerek 1.7 milyar dolarla rekor kâra ulaştı. Ford, böylece altı çeyrek üst üste kâr elde etmiş oldu. Ford Başkanı ve CEO’su Alan Mulally, satışa sundukları dünya klasındaki modeller ve agresif yeniden yapılanmayla kârlılıklarının arttığını belirtti. Ford’dun Mali İşlerden sorumlu direktörü Lewis Booth ise Avrupa’nın büyük bir bölümünde yaşanan durgunluğa rağmen Türkiye ve Rusya’da büyüdeklerini söyledi.

2. el Ford ilanları için tıklayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!