Emeklilerden hükümete mektup

Güncelleme Tarihi:

Emeklilerden hükümete mektup
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2010 13:52

Emekliler Birliği Sendikası (Emekli Bir-Sen) üyeleri, çalışanlar gibi, maaş aldıkları bankalardan promosyon almak istediklerini belirttikleri mektuplarını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdi.

Haberin Devamı

Emekli Bir-Sen Genel Başkanı İsrafil Odabaş yönetim kurulu arkadaşlarıyla birlikte Kızılay PTT'si önünde bir basın açıklaması yaptı. Başkan Odabaş, emeklilerin promosyon genelgesine dahil edilmesi gerektiğini belirterek, "Çalışanlar, maaş aldıkları bankalardan promosyon alırken, emeklilerimizin hakkı olan promosyonun verilmemesi konusunu Cumhurbaşkanımız ve Başbakana gönderdiğimiz birer mektupla anlatmak istedik" dedi.

Daha önce de Emekli Bir-Sen'in girişimleriyle SGK'nın banka sayısını 4'den 23'e çıkartarak bankaların aldıkları komisyonların iptal edilmesini sağladıklarını hatırlatan Odabaş, "Ancak emeklilerin hakkı olan promosyonu bugüne kadar alamamaktayız. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının söz vermesine, sayın Başbakanın talimatlarına rağmen, emeklilerin bu haklı talepleri yerine getirilmemiştir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Emeklilerin aldığı ücretin açlık sınırının altında kaldığını, ömrünün kalanını zor koşullarda geçirdiğini belirten Başkan Odabaş, bu durumun sosyal devlet ilkesine, kanun önünde eşitlik ilkesine aykırı olduğunu söyledi. Ek ödemelerin de emeklilere yansıtılması gerektiğine dikkat çeken Odabaş, emeklilere maaş zammı konusunda pazarlık hakkı verilmemesini de eleştirdi. Yeni yapılan anayasa değişikliğiyle toplu sözleşme masasında emeklilere temsil hakkı verilmesinin sevindirici olduğunu sözlerine ekleyen Odabaş, emeklilerin toplu sözleşme masasında kim tarafından temsil edileceğinin yasal düzenlemeyle açıklığa kavuşturulması gerektiğini söyledi.

İsrafil Odabaşı ve beraberindekiler, açıklamanın ardından taleplerini dile getiren mektupları Kızılay PTT'den gönderdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!