Dosyası gelmedi duruşma ertelendi

Güncelleme Tarihi:

Dosyası gelmedi duruşma ertelendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2010 00:00

Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun, Yargıtay 11’inci Ceza Dairesi’nde görülmesine karar verdiği Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ile EDOK Komutanı Orgeneral Saldıray Berk’in de yargılandığı “Erzurum’daki Ergenekon” davası, dosya gelmediği için ertelendi.

“Gizlilik kararı” olmamasına rağmen duruşmaya basın alınmadı. Duruşmaya Cihaner’in yanı sıra avukatı Turgut Kazan, davanın diğer sanıkları Erzincan İl Jandarma Komutanı Albay Ali Tapan, MİT Erzincan Şube Müdürü Şinasi Demir ve YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan da katıldı. Duruşmaya katılmayan Berk’e duruşma tebligatı yapılmadığı anlaşıldı.
Duruşmada, Yargıtay 11’inci Ceza Dairesi Başkanı Ersan Ülker, dava dosyasının, Yargıtay Ceza Genel Kurulu’ndan daireye gönderilmediğini belirterek, duruşmayı erteleyeceğini söyledi. Bunun üzerine İlhan Cihaner, “Herkesin görevleri, işi ve terfileri var. Dava bir an önce görülsün” dedi. Cihaner’in sözleri üzerine Ülker, dava dosyasının İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi ile Yargıtay 11’inci Ceza Dairesi arasındaki “olumlu görev uyuşmazlığının” çözülmesi için Yargıtay Ceza Genel Kurulu’na gönderildiğini hatırlattı. Davanın Yargıtay’da görülmesine karar veren kurulun dosyayı daireye göndermediğini ve gerekçeli raporu yazmadığını belirten Ülker, davayı 24 Aralık’a erteledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!