Ankara'da kredi kartı operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Ankarada kredi kartı operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2010 11:01

Ankara Emniyet Müdürlüğü, başkalarına ait kimlik bilgilerini kullanarak kredi kartı çıkarıp dolandırıcılık yapan suç örgütünü ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, istihbarat çalışması yürüten Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, bir grubun örgüt yapılanması içinde hareket edip bankalardan sahte kimliklerle kredi kartı aldığını belirledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından alınan soruşturma izninin ardından, Ankara, Karabük, Bartın ve İstanbul'da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.
Operasyon kapsamında, liderliğini Yakup İ'nin yaptığı bildirilen suç örgütünden 11 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların GSM bayilerinden elde ettikleri kimlikler ve para karşılığı buldukları kişilerden aldıkları kimliklerle bankalardan kredi kartı temin ettikleri kaydedildi. Bu kişilerin ayrıca, kendilerini Başbakanlık görevlisi olarak tanıtıp Karabük'teki bir köye giderek “iş bulma ve yardım” vaadiyle doldurdukları formlardan elde ettikleri kimlikleri de kredi kartı çıkarmada kullandıkları belirlendi.

Zanlıların, 45 ayrı kredi kartı çıkararak yaklaşık 350 bin lira haksız kazanç sağladıkları tespit edildi.

Örgütün liderliğini yaptığı bildirilen Yakup İ'nin, kendisine Milli İstihbarat Teşkilatı adına sahte kimlik yaptırarak, burada görevli olduğunu ifade ettiği belirlendi.

CİNAYET AYDINLATILDI

Operasyon sırasında teknik bir çalışmadan yola çıkan polis, Bartın'da 20 Ağustosta öldürülen Karabük eski BBP İl Başkanı Yaşar Sönmez'in katil zanlısını da gözaltına aldı.

Yaşar Sönmez'i sahte kredi kartı şebekesinin iki numaralı ismi Uğur G'nin öldürdüğü belirlendi. Bu kişi, Sincan'da geçen hafta yakalanarak mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, Uğur G'yi cinayet suçundan tutukladı.

Polisin yaptığı operasyonda, 1 tabanca, çok sayıda fişek, 23 nüfus cüzdanı, 7 sahte sürücü belgesi, MİT ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığına ait sahte kurum tanıtım kartları, farklı kişiler adına düzenlenmiş çok sayıda kredi kartı, sahte kimlik yapımında kullanılan malzemeler, bir kamu kurumuna ait mühür, çok sayıda GSM hattı ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlılardan Yaşar İ. ve Uğur G'nin de aralarında bulunduğu 7 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 4 kişi savcılık tarafından serbest bırakıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!