Öksüz Daniel’in sütannesi

Güncelleme Tarihi:

Öksüz Daniel’in sütannesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2010 00:00

Muğla’da geçirdikleri korkunç trafik kazasında ailesini kaybeden İzlandalı bebek Daniel, Türkiye’de kimsesiz kalsa da, hastane personeli iki gün boyunca yanından hiç ayrılmadı. Konsolosluğa teslim edilen bebeğe hastanede sütannelik yapan Selda hemşire için Daniel’den ayrılmak çok zor oldu.

Haberin Devamı

MUĞLA’da önceki gün ailesini trafik kazasında kaybeden İzlanda uyruklu 7 aylık Daniel Johanson Arneson, kontrol altında tutulduğu Muğla Devlet Hastanesi’nin ilgi odağı oldu. 10 aylık bebeğe sahip hemşire Selda Köse, talihsiz bebeğe sütanneliği yaparak şefkat elini uzattı. Muğla Devlet Hastanesi Başhekimi Fahri Tuna, kazadan sonra hastanelerine gelen Daniel bebekte herhangi bir yara veya sağlığını tehdit edecek unsura rastlanmadığını bildirdi.

Hastanede misafirimiz

Tuna, “Biz onu koruma amaçlı hastanemizde misafir ettik” dedi. Tuna, 7 aylık Daniel Johanson Arneson’un son derece sağlıklı ve psikolojik açıdan da çok iyi durumda olduğuna işaret ederek, “Kazanın ardından İzmir İzlanda Konsolosluğu’ndan yetkililer bebeğe 24 saat sahip çıkmamızı istedi. Bebek, hastanemizin neşe kaynağı oldu” diye konuştu.

Muğla Devlet Hastanesi Çocuk Cerrahi Servisi’nde görev yapan 2 yıllık evli ve 10 aylık bebek sahibi hemşire Selda Köse, Daniel’e, oğlu Ahmet Emre’ye verdiği sütünü pay ederek destek oldu. Kaza sonrası hastanelerine gelen İzlandalı bebeği kucağına aldığında annelik duygularının öne çıktığını belirten Köse, “Oğlum Ahmet Emre gözümün önüne geldi. Sütüm de olunca aç kalmasına gönlüm elvermedi” dedi. Daniel Johanson Arneson, İzlanda İzmir Fahri Konsolosu Esat Kardıçalı ve eşi İclal Kardıçalı’ya teslim edildi. İclal Kardıçalı, “Bebeğin yakınları İzmir’e gelecek. Bebeği amcası ve teyzesine teslim edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Daniel, bu arabadan sağ çıktı

Öksüz Daniel’in sütannesi

ÖNCEKİ gün Muğla-Denizli karayolunun Yaylasöğüt mevkisinde Sait Ö.’nün kullandığı minibüs ile Johan Arneson’un kullandığı otomobil çarpışmış ve kazada otomobilde sıkışan sürücü Johan Arneson (25) ile Dagbjortdora Trygvadottır (34) hayatını kaybetmiş, 7 aylık Daniel Johanson Arneson ise hafif yaralanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!