20 yaşındaki Meksikalı kız emniyet müdürü oldu

Güncelleme Tarihi:

20 yaşındaki Meksikalı kız emniyet müdürü oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2010 19:08

Meksika'da 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Marisol Valles, başka aday çıkmadığı için, ülkenin en tehlikeli kentlerinden birine emniyet müdürü atandı.

Haberin Devamı

KORKUDAN KİMSE TALİP OLMAYINCA GÖREV ONA KALDI / FOTO GALERİ

Meksika'nın örgütlü suça bağlı şiddet olaylarının yoğun olduğu, ABD sınırındaki 10 bin nüfuslu Guadalupe kentinin belediye başkanlığından yapılan açıklamada, “Marisol Valles'in, bu görevi kabul eden tek kişi” olduğu belirtildi.

Meksika'nın en tehlikeli kenti Ciudad Juarez'de kriminoloji okuyan ve bir erkek çocuk sahibi olan Valles görevi devraldıktan sonra yaptığı açıklamada, "Meksika'da şu an herkes korku içinde. Ama bu korkunun bizi yenmesine izin veremeyiz" ifadesini kullandı.

Birçok polis yetkilisi, ülkedeki şiddet dalgasından etkileniyor, hatta bazı polis memurlarının parçalanmış cesetleri bulunuyor.

Haberin Devamı

134 TON MARİHUANA ATEŞE VERİLDİ

Öte yandan uyuşturucu kartelleriyle savaşını sürdüren Meksika ordusu, geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği operasyonda ele geçirdiği 134 ton marihuanayı ABD sınırındaki Tijuana kentindeki bir askeri üste kontrollü şekilde ateşe verdi.

San Diego sınırındaki Tijuana'da çok sayıda eve yapılan baskınlarda binlerce marihuana paketi bulunmuş, uyuşturucu kaçakçılarıyla meydana gelen çatışmanın ardından 11 kişi de tutuklanmıştı.

Meksika ordusundan yapılan açıklamaya göre, ele geçirilen mmarihuanın ülkedeki piyasa değerinin yaklaşık 335 milyon dolar olduğu belirtilmiş, bu miktardaki uyuşturucunun ABD’de satılması durumunda değerinin iki veya üçe katlanabileceği ifade edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!