EMEKLILER ÖLSÜN MÜ?

Güncelleme Tarihi:

EMEKLILER ÖLSÜN MÜ
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2003 18:12

“Sevgili Serdar, AKP yönetimi dış sorunlarda öylesine çarşafa dolandı ki, iç sorunların çoğunu aklına dahî getirmiyor. Geldikleri ve devlet yönetiminde işe başladıkları günden beri söylüyorum. Yine devam edeceğim: Devlet yönetimi, belediye yönetimine benzemez. Bir yerde, kurarsın beş-on kişilik takımını, başında bulunduğun kentin işlerini çözmeye çalışırsın. Öbüründe 82 belediye dahil 70 milyonluk nüfus ve onların içiçe geçmiş sorunları var.” Sezai Bayar yazıyor...

Haberin Devamı

Devlet memurlarına zam verirken, fırıncılar ayağa kalkar.

İşçilere sıfır zam derken, patrol bayileri kâr hadlerinin azlığından yakınır.

Özelleştirmeyi yaptım derken, adamın bankalarına el koymak zorunda kalırsın.

Faizler inerken enflasyon tahrik olur.

Memura zam yapınca, bunun emeklileri de ister.

Haklı olarak işçi emeklileri de boyunu bükük bekler.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden tatil için gelen milyonlarca yabancı arasında emeklilerin çokluğu dikkati çeker. Adamlar aldıkları emekli maaşlarıyla dünyayı gezerler.

Bırakın dünyayı gezmeyi, Türkiye’deki emekliler bir şehirden diğerine gidecek tasarrufu yapacak durumda değiller ki.

Hadi bırakalım yurtdışını, vazgeçelim yaz tatilinden, boşverelim denize girmeyi ama insaf edelim, gerek işçi ve gerek memur emeklisi, ay sonunu nasıl getiriyor diye
düşünmek devletin görevi değil mi?

Zaten emekliler arasında maaş farkları alabildiğine bozulmuş.

Zaten gerek devlet ve gerek özel kesimde 14 ayrı emeklilik sistemi sürüyor. 80 yıldır “tek çatı” denilen uygulamaya geçilememiş, bari ara sıra, fazla değil enflasyon oranında bir artış yapılamaz mı?

Bu yılın başında işçi emeklilerine seyyanen 70-100 milyon arasında zam yapıldı.

Enflasyon kağıt üstünde düşüyor görünüyor . Diyelim ki kağıt üstünde değil gerçekten düşüyor. Peki emekliler neden geçen yıla göre ay sonunu getiremiyor ve borca girmek zorunda kalıyor?

Hortumcularla uğraşın. Yolsuzluk dosyalarını sonuçlandırın. Kimilerini Yüce Divan’a gönderin. AB yasalarını eksiksiz çıkarın.

Ama şu yeni kaynaklar konusunda samimi olalım. Taş bitti, inşaat paydos noktasına gelmiş bir bütçeyle devleti idare edemeyeceğinizi söyleyin, açık vee net olun vatandaş size şapka çıkarsın.

Milleti oyalamanın sonsuza kadar süreceğini sanıyorsanız yanılırsınız. Hâlâ belediye kafasıyla devlet yöneteceğinizi sanıyorsanız hepten yanılırsınız.

Eğer bu ülkede sosyal patlamalar yaşanmaz kafasıyla giderseniz, yarın işçiler, öbür gün emekliler, daha sonraki gün üniversite gençliğinin sokağa çıkmasına yol açarsınız ki, o zaman da geriye dönüş zor olur.

Hatırlatması bizden, ciddi şekilde devlet yönetimini öğrenmek sizden.

Sevgiler,

Sezai

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!