At yelesinden 30 bin yatak yapıyor, Türkiye’de ‘çok satar’ diyor

Güncelleme Tarihi:

At yelesinden 30 bin yatak yapıyor, Türkiye’de ‘çok satar’ diyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2010 00:00

Fiyatları 3 bin Euro ile 59 bin Euro arasında değişen yatakların 25 yıllık garantisi bulunuyor. Türkiye’de hızlı bir büyüme hedeflediklerini anlatan Hastens CEO’su Jan Ryde, “İsveç’teki fabrikamızda tamamen elle dikilen bu yataklardan yılda 30 bin adet üretim yapıyoruz. At yelesi küçük bir çubuk gibidir. İnsanların daha sağlıklı bir şekilde uyumasını sağlar” dedi.

170 kişi dikiyor

Son 20 yılda yaptıkları yatırımlarla 32 ülkeye ihracat yapmaya başladıklarını anlatan Jan Ryde, şöyle konuştu: “Bu yatakları 170 kişi elle dikiyor. Günde ortalama 150 yatak üretimi yapıyoruz. At yelesini daha çok Güney Amerika ülkelerinden tedarik ediyoruz. Bu ülkeler arasında Arjantin ve Brezilya öne çıkıyor. Pazarın yüzde 20’sini biz topluyoruz. At yelesi dikkatli bakılınca küçük bir çubuk özelliği taşır. Avrupa’da önemli satış rakamlarına ulaştık.”

8 dakikada uyku

İnsanların uyku sırasında hareketli olduğuna dikkat çeken Jan Ryde, şu bilgileri verdi: “Bu yatakta 8 dakika içerisinde uyumaya başlıyorsunuz. İnsan vücudunu soğutma özelliği bulunuyor. Ayrıca terleme durumunda bunu da emen bir yapıya sahip. Yataktaki hareketli durumlarda ise uykuyu bölmeden kolayca sağa sola dönmenizi sağlıyor. Tüketiciler birkaç yıl öncesine kadar üzerinde uyudukları yatakların konforundan önce, yatak başlıklarının tasarımlarına bakıyordu. Kaliteli ürünlerle yatağın en önemli fonksiyonunun genel beden sağlığı olduğu anlaşıldı. Gelişen dünyada çok fazla çalışanlar daha rahat yatakları tercih ediyor ve ekstra özellik arıyor.”

Angelina Jolie’nin 59 bin Euro’luk yatağından satıldı

DÜNYADA bir çok ünlü ismin bu at yelesinden yapılmış yatakları kullandığını açıklayan Hastens Türkiye’nin ortaklarından Barbaros Ökten, şu bilgileri verdi: “Angelina Jolie, Brad Pitt, Tom Cruise, Silvio Berlusconi, Kimi Raikkonen, Madonna ve İsveç Kralı gibi isimler yıllardır bu yatakları kullanıyor. Türkiye’de ise 3 ay içinde bu ünlü isimlerin kullandığı yataklardan 1 adet sattık. 59 bin Euro değerindeki bu yataklar Türkiye’deki ünlü isimlerden de büyük ilgi görüyor.”

Otellerle görüşmeye başladık

GERÇEK at yelesinin, doğada bulunan en elastik ve esnek dolgu malzemelerinden biri olduğuna dikkat çeken Hastens Türkiye ortaklarından Aykut Ak, şöyle konuştu: “Böylece Hastens’in yeni girdiği pazarlar arasında en çok satışın yapıldığı ülke olmayı başardık. Yatakları daha çok bireysel müşterilerimize sattık. 7 yıldızlı oteller de bu ürünler için görüşmelere başladık. Türkiye’deki oteller bu yataklara büyük ilgi gösteriyor. Müşterilerimiz şimdiye kadar yataktan çok memnun kaldıklarını belirtiyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!