Altı ilde hesapları boşalttılar

Güncelleme Tarihi:

Altı ilde hesapları boşalttılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2010 21:43

İZMİR'in de aralarında bulunduğu 6 ilde eş zamanlı yapılan baskınlarda, Rus hackerlardan yabancı müşterilerin bilgilerini alıp kopyaladıkları kredi kartlarıyla harcama yapan S.Ö.'nün lideri olduğu şebeke, polisin operasyonuyla çökertildi. Zanlılar arasında yer alan üç hackerin ayrıca, kumu kurum ve kuruluşlarının bilgisayar sistemine girmek için virüs programları hazırladıkları, uzaktan eğitim yapan üniversitenin internet sitesini ise hackleyerek sınavların yapılmamasını sağladıkları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Yasadışı yollardan elde ettikleri kart bilgileriyle sahtecilik yapıldığı bilgisi üzerine Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çalışma başlattı. Ekiplerin yaklaşık 6 ay süren araştırmalarının ardından kimlikleri ve faaliyetleri tespit edilen şebekeye yönelik operasyon düzenlendi. İzmir'in de aralarında bulunduğu 6 ilde eş zamanlı yapılan baskınlarda, şebekenin lideri S.Ö. ile 19 elemanı yakalandı. Zanlıların evlerinde ise, sahtecilikte kullandıkları çok sayıda malzeme ele geçirildi.

  

BİLGİLER RUS HACKERLERDEN

 

Zanlıların yabancı kişilerin bilgilerini Rus hackerlerden aldıkları, Türklerin bilgilerini ise anlaşmalı oldukları iş yerlerindeki papağan isimli kayıt cihazlarıyla kopyaladıkları belirlendi. Bu bilgilerle kredi kartı basan şebekenin, yine anlaşmalı oldukları işyerlerinde harcama yaparak 550 Bin TL'lik haksız kazanç elde ettikleri saptandı.

 

Haberin Devamı

ÜÇ HACKER DE YAKALANDI

 

Gözaltındaki zanlılar arasında üç hackerin bulunduğu ortaya çıktı. Hackerler Ahmet Yesevi Üniversitesi öğrencisi İ.T. ile K.S. ve R.K.K.'nin, kamu kurum ve kuruluşlarıyla vatandaşların bilgisayarlarına girmek için virüs programları yaptıkları tespit edildi.


Vatandaşların bilgisayarlarını ele geçirmek için her türlü pornografik ve ticari siteleri kullanan hackerlerin, daha sonra bu kişilerin bilgisayarlarını ‘Köle bilgisalar’ (Botnet) haline getirdikleri öğrenildi. Hackerlerin ayrıca uzaktan eğitim yapan üniversitenin bilgisayar sistemini de hackleyerek ders ve sınav sisitemini kullanılamaz hale getirdikleri belirlendi. Zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

 

RESTORAN SAHİBİ DE GÖZALTINDA

 

Binlerce TL'lik haksız kazanç elde eden şebekenin elemanları arasında, Bostanlı Semti'ndeki ünlü restoranın sahibi B.A.'nın da bulunduğu öğrenildi.
B.A.'nın şekebenin benzer yöntemlerle elde ettiği kredi kartlarından yüklü miktarda alışveriş yapılmış gibi gösterdiği öğrenildi. Bu arada şebeke lideri S.Ö.'nün de aynı suçtan girdiği cezaevinden bir yıl önce tahliye olduğu da ortaya çıktı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!