Başkent İstanbul’da ilk böbrek nakli

Güncelleme Tarihi:

Başkent İstanbul’da ilk böbrek nakli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2010 00:00

Haberin Devamı

ANKARA’daki başarılı organ nakilleriyle adından söz ettiren Başkent Üniversitesi’nin İstanbul’daki merkezi, ilk böbrek naklini başarıyla yaptı. Başkent Üniversitesi İstanbul Hastanesi’nde 8 Ekim’de yapılan operasyonla, bir çocuk babası Hasan Çavdar (36), annesi Sultan Çavdar’ın (54) böbreğiyle yeniden hayata tutundu. 5 saat süren nakil, Başkent Üniversitesi’nin Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın yetiştirdiği, Genel Cerrahi Organ Nakli Bölümü’nden Prof. Dr. Hamdi Karakayalı başkanlığında, Prof. Dr. Gülüm Altaca ve ekibi tarafından yapıldı.
Kaliteli yaşama kavuştu
Operasyonla ilgili bilgi veren Başkent Üniversitesi İstanbul Hastanesi Nefroloji (Böbrek Hastalıkları) Bölümü ve İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurhan Özdemir Acar, temmuz ayında organ ve doku transplantasyonu ruhsatı aldıklarını belirterek, “İstanbul’daki ilk naklimizi yaptık. Hastamız yeni diyalize başlamıştı. Nakil sayesinde diyalizden kaliteli bir yaşama kısa sürede dönme şansını yakaladı” dedi.

Yalova’da diyaliz merkezi

Haberin Devamı

BAŞKENT Üniversitesi, bugün Yalova’da büyük bir diyaliz merkezi de açıyor. Üniversite, Yalova’nın Elmalık Köyü’nde 1998’de kurduğu diyaliz merkezini Yalova’nın merkezine taşıyor. Yeni merkez 3 katlı binada, 20 makine ve 50 personelle çalışacak. Uzm. Dr. Ergün Parmaksız ve Dr. Ali Köse’nin sorumluluğunda hizmet verecek merkezde, İstanbul Hastanesi Nefroloji (Böbrek Hastalıkları) Bölümü’nden Prof. Dr. Nurhan Özdemir Acar da öğretim üyesi olarak yer alacak. Prof. Acar, “Yeni merkezimizde yeni teknolojiyle çok daha iyi hizmet vereceğiz” dedi. Başkent Üniversitesi Marmara Bölgesi İdari ve Mali İşler Koordinatörü Dr. Fatih Turhan da merkezin, hastanın her türlü konforunu düşünen bir mantıkla hizmet vereceğini belirtti.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!