TV yayıncılığında Sportstv devrimi

Güncelleme Tarihi:

TV yayıncılığında Sportstv devrimi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2010 00:00

Platformun 44. kanalından yayın yapan Sportstv, gerek görüntü kalitesi gerekse içeriğiyle Türkiye’de bir ilk. Tamamen spor yayıncılığı yapan kanal, alışılmışın dışında bir politika izleyerek futbola çok az yer veriyor. Kanalın günlük yayın pastasında futbolun payı sadece yüzde 20. Buna karşın voleybol yüzde 30, haber yüzde 30, diğer amatör sporlar ise yüzde 20 oranında yer kaplıyor.
Sportstv Genel Yayın Yönetmeni İlhan Uzundurukan, neden böylesine farklı ve reyting açısından riskli bir yol izlediklerini, “Türkiye’de 60’a yakın spor federasyonu var, bunlardan sadece üçü; futbol, basketbol ve voleybol medyada yer buluyor. Atletizm, tenis, otomobil sporları, binicilik, boks, halter gibi branşlar ise, sadece çok önemli uluslararası bir başarı varsa ya da skandal olursa yayınlanıyor. Halbuki bu sporların hepsinin yayınına ihtiyaç var. Biz bu boşluğu dolduruyoruz” diye açıklıyor.

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi de var

Uzundurukan, Doğan Grubu ile yaptıkları bir anlaşmaya dikkat çekerek, “Yayın hakları Doğan Grubu’nda olan Avrupa Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi maçlarının tamamını yayınlayabiliyoruz. Maçlar bittikten 20 dakika sonra yayınlamaya başlıyoruz” dedi. Sportsnet Grup Başkan Yardımcısı Arzu Savaş da, Sportstv’nin ülkemizdeki spor endüstrisinin sağlıklı biçimde büyümesinde kilit rol oynayacağını ifade etti.

Üç federasyonun resmi yayıncısı

GEÇTİĞİMİZ günlerde Dünya Erkekler Voleybol Şampiyonası Finalleri ile Basketbol Erkekler Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası maçlarını naklen yayınlayan Sportstv, Aroma Erkekler ve Bayanlar Voleybol Birinci Ligleri, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu, Üniversite Sporları Federasyonu ve Binicilik Federasyonu’nun da resmi yayıncısı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!