O yaşam kapsulü bizde de varmış

Güncelleme Tarihi:

O yaşam kapsulü bizde de varmış
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2010 00:00

Koza Altın, Şili’de 33 madencinin hayatını kurtaran çok özel sığınma istasyonunun kendi işletmelerinde de bulunduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Koza Altın İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Hayri Öğüt, Ovacık Altın Madeni’nin uyguladığı çevre teknolojisi ve performansıyla Avrupa Komisyonu AB üyesi ülkelere örnek gösterildiğini, iş güvenliği alanında da aldığı önlemlerle Türkiye’ye model olduğunu savundu. Öğüt, “Sığınma istasyonunu isteyen herkes ziyaret edip görebilir. İsteyen maden işletmelerine iş güvenliği konusunda yaptığımız uygulamalar hakkında eğitim vermeye hazırız. Bizim için önemli olan işçi güvenliği. İşçilerimiz madene nasıl giriyorsa öyle çıkmasını istiyoruz” dedi.

Sığınakta yok yok

Açıklamada, sığınma istasyonunun yerin 220 metre altında bulunduğu, göçük, patlama ve yangından etkilenmeyen sağlam malzemeden yapıldığı, maden enerjisi ve havası kesildikten sonra bile 20 kişinin 55 saat boyunca yaşamlarını sürdürebilmelerine imkan sağladığı ifade edildi. İstasyonda oksijen tüpleri ve maskelerinin yanı sıra karbondioksit ve karbonmonoksiti temizleyen filtreler bulunduğu, ayrıca acil durumlarda haberleşmesini sağlayan cihazlarında hazır olduğu açıklandı.

NEFES ALABiLiYORLAR

Haberin Devamı

Açıklamada, yine filtreler yardımıyla, içerideki nem oranının nefes alınabilir düzeyde tutulduğu ve ortam sıcaklığının vücut için normal seviye sayılan 30 derecede bekletilmesini sağlayan klimanın aralıksız çalıştığı kaydedildi. Kazazedelere yetecek kadar içme suyu hazır bulundurulduğu bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!