TOKİ’nin arsa satışları Ankara’ya ilaç olacak

Güncelleme Tarihi:

TOKİ’nin arsa satışları Ankara’ya ilaç olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2010 00:00

TOKİ’nin aralarında Ankara’nın da bulunduğu 15 ilde 261 arsayı ihaleye çıkarmasını değerlendiren Barışkent Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın, “Ankara’ya yatırım fırsatı doğdu. TOKİ’nin arsa satışları Ankara’ya ilaç gibi gelecek” dedi.

TOPLU Konut İdaresi’nin aralarında İstanbul, İzmir, Diyarbakır ve Malatya’nın da bulunduğu 15 ilde 261 arsayı ihaleye çıkarması, iş adamlarını sevindirdi.

Ankara’dan da 1 milyon 262 bin 467 metrekare büyüklükteki iyi imar özellikli arsanın satışa çıkmasını değerlendiren Barışkent Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın, “Ankara’ya yatırım fırsatı doğdu. Bu satışlarla birlikte atıl durumda olan araziler yatırım için değerlendirilecek ve Ankara ekonomisi canlanacak” dedi.

10 katı büyüklükte yatırım

Ankara’nın Kazan bölgesindeki arsaların imara açıldığını belirten Aydın, şunları söyledi: “Bu arsalar yıllardır kullanılmayan, oldukça büyük ve imar özelliği ile dikkat çeken araziler. Bu arsaların üzerinde birçok imarlaşma ve yeşil alan geliştirilme izni var. TOKİ, 26 Ekim’de satışa çıkacak bu arsalar için 8 milyon 837 bin 269 TL tahmini fiyat biçti. Bu da bu rakamın en az 10 katı büyüklükte bir yatırım geliri demek. TOKİ tarafından satışa çıkarılan arsaların imar planlarında merkezi, iş, özel ilköğretim, özel ortaöğretim, ticaret, konut, ticaret tercihli konut, sağlık, dini tesis, park, kreş, AVM, toplu konut gibi farklı yatırım izinleri görünüyor. Ankara ekonomisinin gelişmesi için yatırımları teşvik etmemiz ve bu bölgeleri de yatırım alanı olarak kullanmamız gerekiyor. Biz Ankaralı işadamları olarak ticari ve sınaî yatırımlara kapı açacak bu arsa satışlarını sonuna kadar destekliyoruz.”

Yatırıma teşvik

Ankara’da yatırıma müsait büyüklükte çok sayıda arsa olduğunu hatırlatan Aydın, arsaların imara açılmasına hem ülke ekonomisinin, hem de yatırımlarla gelişecek Ankara ekonomisinin ihtiyacı olduğunu dile getirdi.
Ankara’daki arsalara yabancı yatırımcının büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Aydın, “Buralar özellikle sanayi ve toplu konut yatırımları için çok müsait bölgeler. Yabancı yatırımcılar dolup taşan İstanbul’da yer bulamadıkları için gözlerini Ankara’ya çevirdi. Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz. TOKİ’nin arsa satışları Ankara’ya ilaç gibi gelecek” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!