Egzama ve nedenleri

Güncelleme Tarihi:

Egzama ve nedenleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2003 11:36

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Tıp Fakültesi tarafından bastırılan egzama broşüründe, tahriş edici ve alerjin maddelerden uzak durulması gerektiğine dikkat çekiliyor.

Haberin Devamı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Tıp Fakültesi tarafından bastırılan egzama broşüründe, egzama hastalığında cildin genellikle kızarık, kabarık ve kaşıntılı olduğu belirtilerek, ''Egzama, en sık rastlanılan deri hastalığıdır ve tedavi edilebilir. Bulaşıcı olmayan egzama, beş ayrı tipte ve genellikle ayak-el bileği, kolun dış yüzü, ense, kulak arkası, göz kapağı, göğüs kafesi, koltuk altı, göğüs altı,kasık, dirsek ve dizlerde görülür. Egzama; cildin bütünlüğünün bozulduğu durumlarda yara ve çatlaklar nedeniyle ek bir tedavi gerektirir'' ifadelerine yer verildi.

 

Egzamaya yol açan tahriş edici ve alerjin maddelerden uzak durmak gerektiğine dikkat çekilerek, ''Çok sık aralıklarla yıkanmayın. Haftada 2-3 defa, 15 dakika, sıcak olmayan ılık suyla duş alın. Vücudun doğal yağını etkilemeyecek özel sabun ve sıvı sabunları tercih edin. Kurulanırken havluyu yumuşak hareketler ile kullanın. Vücudunuz nemliyken krem kullanarak, kurumasını engelleyin. Cildinizi kaşımayın ve tırnaklarınızı kısa kesin. Yüzeyi düzgün, pamuklu giysiler tercih edin ve yün eşyalardan uzak durun'' ifadeleri yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!