Rize’de 29 bin 270 paket kaçak sigara ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

Rize’de 29 bin 270 paket kaçak sigara ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2010 20:54

RİZE Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda 29 bin 270 paket kaçak sigara ele geçirdi. 6 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Kaçakçılık Şubesi ekipleri Sarp Sınır Kapısı’ndan yurda kaçak yollarla sokulan sigaraların Rize’ye getirileceği ihbarını aldı. Harekete geçen polis bir depoya baskın düzenledi. Baskında 29 bin 270 paket kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili K.K., C.A., A.B., S.S., N.C. ve M.S. gözaltına alındı. 6 kişi Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından sevk edildikleri Rize Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Soruşturma sürüyor.

10 AYDA 136 BİN PAKET SİGARA

Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, geçen yıl 339 paket kaçak sigaranın yakalandığı kentte 2010 yılının ilk 10 aylık döneminde yakalanan kaçak sigara paketi sayısının 136 bin 150’ye ulaştığını söyledi. 58 ayrı operasyonda 95 kişinin de gözaltına alındığını ifade eden Demirtaş, sınır kapısındaki güvenlik tedbirlerinin yetersizliğine dikkat çekti. Demirtaş, “Sarp Sınır Kapısı’ndan yurda çeşitli yollarla sokulan kaçak sigaralar Rize’de bir araya toplanıyor. Ardından Türkiye’nin çeşitli illerine sevk ediliyor. Kaçak sigaralar kapıdan TIR ve diğer araçların zulaları ile yabancı uyruklu şahısların vücutlarına yapıştırması yöntemleriyle geçiriliyor. Ayrıca ‘karınca’ adı verilen kişilerin gün içerisinde çok fazla geçiş yaparak yolcu beraberinde sigara getirmesi yöntemi de kullanılıyor. Kapıdaki denetimler yeterli olsa bu kadar sigara ülkeye girmez” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!