Belediyeden yaralı köpek için kızdıran cevap

Güncelleme Tarihi:

Belediyeden yaralı köpek için kızdıran cevap
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2010 12:06

İZMİR, Bornova’da, üniversiteli 4 gencin bir büfecinin baktığı sokak kedisini tekmeleyerek öldürmesine tepkiler sürerken, İstanbul'da bir otomobilin çarpmasıyla arka bacakları kırılan sokak köpeğini kurtarmak için gören herkesin seferber olması yüreklere su serpti.

3 buçuk saat boyunca köpeğe yardım etmek için çaba gösteren vatandaşlar, çareyi özel bir veteriner hekim çağırmakta buldu. Vatandaşlar, belediyeyi aramalarına rağmen hiçbir şekilde kendilerine yardımcı olmayan yetkililere tepki gösterdi.

Beyoğlu Piyalepaşa Bulvarı’nda saat 03.00’da iddialara bir taksi yoldan karşıya geçmekte olan sokak köpeğine çarptı. Köpeğe çarpan otomobil, durup yaralı hayvana yardım etmek yerine olay yerinden uzaklaştı. O dakikadan itibaren ölüm kalım mücadelesi vermeye başlayan köpeğin arka iki ayağı da kırıldı. Yaralı köpek caddeden hızla geçen otomobillerin içerisinde kendisine uzanacak bir yardım eli bekledi. Yaralı köpeği yol ortasında gören vatandaşlar, ‘diğer araçlar çarpmasın’ diye köpeği, yol kenarına çekmeye çalıştılar. Canı yandığı için saldırganlaşan köpeğe dokunmakta güçlük çeken vatandaşlar, uzun süren uğraşlar sonunda bacakları kırılan köpeği yol kenarına çekebildiler. Köpeği veterinere götürebilmek bir araca koymak isteyen vatandaşlar, acı içinde kıvranan köpeğin kendilerini ısırmaya kalkması üzerine belediye yetkililerini arayarak yardım istediler.

ÜLKEMİZDE İNSANIN DEĞERİ YOK Kİ, HAYVANIN NE KADAR OLACAK

Yaralı köpeğe yardım edebilmek için seferber olan vatandaşlar, belediye servisi olan "153 Beyaz Masa" yı arayarak yardım talebinde bulundular. Belediye yetkililerinde aldıkları cevap ise vatandaşların tepkisine yol açtı. İddialara göre, belediye yetkililerinin "bu saatte yardımcı olamayız, sabah 08.00’dan sonra ekiplerimiz çalışmaya başlıyor" cevabını vermesi üzerine vatandaşlar tepki gösterdi. Yetkililere tepkilerini, "ülkemizde insanın değeri yok ki, hayvanın ne kadar olacak" diye dile getiren bazı vatandaşlar. Son çare olarak, özel bir veterinere ulaştılar.

GAZETECİLER YARALI KÖPEĞE YARDIM EDEBİLMEK İÇİN SEFERBER OLDULAR

Olaya başından sonuna kadar tanıklık eden görev başındaki gazeteciler, özel bir veteriner hekime ulaşarak yaralı köpeğin yanına getirdiler. Veterinerin, uzun uğraşları sonucunda ağzına koruyucu maske takılarak kontrol altına alınabilen yaralı köpek, yine bir basın aracına bindirilerek veterinere götürüldü. Yaralı hayvana ilk müdahaleyi yapan veteriner hekim Cencay Yıldız şunları söyledi:

"Köpek 3,4 yaşlarında. Sanırım kendisine bir araba çarpmış ve çarpmanın etkisiyle arka ayakları feci şekilde kırılmış. Şimdilik acı çekmemesi için bazı ilaçlar vereceğiz. Daha sonra röntgenini çekeceğiz ve muhtemelen tam teşekküllü bir hayvan hastanesine kaldıracağız. Özellikle geceleri meydana gelen hayvan kazalarına bakacak bir kurum yok. Eskiden belediyeye ait bir hayvan ambulansı vardı ve 24 saat faaliyetteydi. Şu anda böyle bir durum maalesef söz konusu değil. Bu da birçok hayvanın acı çekmesine hatta yok yere ölmelerine sebep oluyor. Özellikle sokak köpekleri için bir sistem bulunmalı"
Yaralı köpeğin yeniden sağlığına kavuşmasının birkaç ay alabileceği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!