Karşıyaka’ya hizmet yüce bir sevdadır

“KARŞIYAKA’ya hizmet bir yüce sevdadır..” Bu söz, Karşıyaka’mızın çağdaş, kibar ve çalışkan belediye başkanı Cevat Durak’ın. Daima inandığım bu söze sonsuza kadar katılıyorum.

Haberin Devamı

Karşıyaka tarihini daha 1985’lerde ilk kez yazan bir yazar olarak, derim ki; “Karşıyaka’mıza hizmet onun evlatlarına yakışır.” Karşıyaka Life Dergisi’nin birinci yaş kutlaması, belediyenin eşsiz ve nefis bir yatırımı olan Bostanlı Tay-Park’ta gerçekleşti. Dünya Sağlık Örgütü’nün Karşıyaka’yı Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı’na üye kabul etmesinin büyük sevincini yaşayan Başkan Cevat Durak ile bol bol sohbetimiz oldu.  Durak’ı ve Karşıyaka‘ya yaptığı hizmetleri, gelecek yazımda geniş biçimde anlatacağım. Şimdi hemen, o güzel Karşıyaka akşamına geçelim.

Selim Amato

Çok eskiden Kemeraltı Birinci Beyler’e Milli Kütüphane tarafından girdiğinizde, az ilerde solda iki katlı bir eski evin üst katında İzmir Musevi Cemaati’nin sevilen simalarından Doktor Eyüp Amato’nun muayenehanesi vardı. Ciddi görünümü altında binbir muziplik saklayan Eyüp ağabeyimizin muayenehanesinde, İl Kültür Müdür Muavini Selçuk Göksayar’ın da katılımıyla çok matrak öğleden sonra sohbetlerimiz olurdu. Şimdi ikisi de rahmetli olan bu dostlarımı burada sevgiyle anıyorum. Bostanlı Tay-Park’a girince, doğruca Selim Amato’ya koşup sarıldım ve yine sevgili babasını andım. Selim, artık İzmir’imizin önde gelen bir doktorudur, Özel Gazi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı’dır ve bizim sevimli Karşıyaka-Life dergimizin genel koordinatörüdür. Selim’e, eşi ve kızıyla uzun saadetler dilerim; severim kendisini, babasından yadigardır bana..

Eski dostlar

Haberin Devamı

Derginin çalışkan Yazı İşleri Müdürü Güliz Eğrihancı’nın yüzünü, canlı olarak ilk kez o gece gördüm. Bir yıldır hep telefonla konuştuğumuz bu genç girişimci dostumuzu kutlarım. Yine, eski gazeteci arkadaşlarım Sedat Sözer, Esat Erçetingöz, Ahmet Aydın Akansu, Attila Sertel, sevgili ağabeyim Şenol Çetin’in kayınbiraderi Vehbi Moğol ile karşılaşmak ve kucaklaşmak beni çok sevindirdi. İzmir sembollerinden Şekure Boz ve Hikmet Alcan, Karşıyaka Lisesi’nden Erdal Önal, Mustafa Karluk, Osman Küçükavcı’yla da hasret giderdik. Begüm Ertaş’ın kibar yönetimi altında başlayan gecede Durak’ın, benim ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atila Sertel’in konuşmalarından sonra, orkestra Omniztone’nin müzik ziyafetiyle bu tatlı akşam ilerledi.
Geceye birlikte katıldığım Karşıyaka Belediye Meclisi üyesi can dostum Mehmet Ersoy, Cumhuriyet Mahallesi’nden Bektaşi-Alevi Şairi kardeşim Mutlucan Güvendir, Planlama ve Yönetim Uzmanı Fatoş Tezcan, oluşan ortamdan çok mutlu oldular. Ne yazık ki hasta olan sevgili belediye meclisi üyesi arkadaşımız efeler efesi Ahmet Diker aramızda yoktu. O gece, bana fotoğraf yardımlarını esirgemeyen Esat Erçetingöz, Ahmet Aydın Akansu, Özgür Saldıran ve Vehbi Moğol’a teşekkür ederim.

Haberin Devamı

Karşıyaka her şeye layıktır

Karşıyaka–Life dergisinin birinci kuruluş yıldönümü töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cevat Durak, Karşıyaka’ya hizmetin hiç durmadan devam edeceğini müjdeledi.

Pasta keyfi, yorgunlukları unutturdu

Tay-Park’taki gecede, pastayı tüm dergi çalışan-ları hep birlikte kesti. Bir yılın yorgunluğu böylece atıldı, alkışlar koptu..

Dergi yazılarım

Sevgili kardeşim Esat Erçetingöz’ün bir telefonu üzerine Karşıyaka-Life dergisinde gönüllü yazmaya başladım. Bayağı keyiflendim doğrusu. Bir yılda efsane kabadayı Arap Osman, Bombacı Ali Çavuş, Karşıyaka camileri, meşhur Kenan Tapman ve annesi Nermin Teyze, Majestik Bilardo Salonu, eski Karşıyaka’nın gençlik gurupları, Karşıyaka’nın Yunan işgalinden kurtuluş günleri, benim tarafımdan yeni kuşaklara tanıtılmaya çalışıldı. Daha 200 konu tespit ettim. Teker teker yazacağız. Daha yirmi yıl yazarım bu dergide.. “Yaşasın Karşıyaka-Life” diyorum.
Dergi genç bir ekip tarafından yayınlanıyor. Güliz Eğrihancı, Esat Erçetingöz, Selim Amato, Şekip Eğrihancı, Ezgi Özöney, Pınar Aksu, Özgür Saldıran künyede gözüküyorlar, birçok emekçi bu çatı altında Karşıyaka için ter dökmekte. (İletişim: 449 49 05 – info@karşiyakalife.com.tr)

TRT buluşması

Haberin Devamı

Tay-Park’taki Karşıyaka buluşmasından sonra, ertesi sabah TRT Belgesel Kanalı’nda canlı yayına Güliz Eğrihancı ile çıktık. Güliz Hanım Karşıyaka sevdasını anlattı, ben de Agora Kazıları’ndan Türk lobiciliğine kadar çeşitli konular üzerine bir gezinti yaptım. Kibar sunucularımız Berrin Hanım ve Hakan Urgancı’ya selam olsun. Yapımcı Ayşegül Sarısoy Aran’a teşekkür ederiz. TRT’de ilk canlı yayına 1971’de çıkmıştım, 40 yıldır TRT’de gözükürüz.. Yine keyifli bir yayın yaptık..

TRT Belgesel’de konuştuk

TRT Belgesel Kanalı’nda canlı yayına Güliz Eğrihancı ile katıldık.TRT Basın Danışmanı gazeteci Ahmet Aydın Akansu ile hasret giderdik.

GELECEK HAFTA: CEVAT DURAK VE KARŞIYAKA

Yazarın Tüm Yazıları