Cadde kapanınca trafik sokaklara mahkum oldu

Güncelleme Tarihi:

Cadde kapanınca trafik sokaklara mahkum oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2010 00:00

Başkent’in yeni semtlerinden Mustafa Kemal Mahallesi’nde, yaklaşık iki yıldır, bir altyapı rezaleti yaşanıyor. Ankara’nın yeni alışveriş merkezleri CEPA ve KENTPARK’ın arka cephesinde bulunan yol, bölgedeki imar sorunlarına ilişkin mahkemelerin devam etmesi nedeni ile araç trafiğine kapalı bulunuyor.

Bu nedenle trafik, aralarında Özel Tevfik Fikret İlköğretim Okulu ve Yasemin Karakaya İlköğretim Okulu’nun da bulunduğu Mustafa Kemal Mahallesi’nin dar sokaklarından ilerliyor.

Alt yapı ve imar sorunlarının tamamen çözülmemesi nedeniyle, özellikle okul ve iş çıkışı saatlerinde ciddi trafik kazaları yaşanıyor.

Mahalle sakinleri, ilgili tüm kurumlara telefonlarla ve dilekçelerle başvurmasına rağmen, öncelikli sorun olan trafik kazaları, kurumlar arası işbirliğinin bulunmaması, ilgililerin sorumluluğu başkaları üstüne atması nedeniyle bir türlü önlenemiyor.

Mustafa Kemal Mahallesi’nin özellikle Halk Eğitim Merkezi’nin bulunduğu köşe başında haftada ortalama 2-3 trafik kazası yaşanıyor. Kör bölge nedeniyle yaşanan kazalara müdahale eden trafik yetkilileri ise, vatandaşların Büyükşehir Belediyesine başvurmaları gerektiğini söylüyor. Çankaya Belediyesi de topu Büyükşehir Belediyesi’ne atıyor. Ankara Valiliği ise bir koordinasyon sorunlu olan bu soruna bir türlü el koymuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!