Emzirme reformu ve tuttuğunu koparan kadınlar

Ekim ayı her açıdan bomba gibi başlayan, gelişen, giden ve öyle de biten bir ay olacak, belli oldu.

Haberin Devamı

2011 yılı da kadınların başladıkları her işi başardıkları bir yıl olacak. Artık buna da adım gibi eminim.

 

Falcı gibi oldum, ama değilim. İnanıyorum bu söylediklerime.

 

Her şey bir kadınla başlıyor, bir kadınla devam ediyor… Kim ne derse desin, öyle.

 

Anneler olarak hepimizin bam teline bastım ya geçen hafta bir kere, konuyla ilgili gereken tüm bilgileri tamamlayayım da içim rahat etsin.

 

Buyrun gelişmeleri, oluşumları aşağıda dikkatlice okuyun. Ne çok takdir edilecek kadın, ve başlattıkları hareket ve oluşum var. Her bir kadın, başka başka önemli sorunun ucundan tutmuş durumda. Bundan daha güzel bir şey olamaz. Kadınlar dört bir koldan her yere saldırıyorlar, projeler üretiyorlar, sorunlara çözüm önerip hayata geçirilmesi için de harekete geçiyorlar. Hiç kimse bir dakika boş durmuyor.

Haberin Devamı

 

Helal olsun hepsine.

 

Desteğiz biz de, hep birlikte.

 

Yonca

“aracı”

 

***

 

Adım Elif Doğan. Blogcu Anne (www.blogcuanne.com) blogun yazarıyım. En çok okunan anne bloggerlardan biriyim.

 

Deniz ve Derin adında, biri 4 yaşında, biri 6 aylık bir oğlum var. Deniz yaklaşık iki buçuk aylıkken, "çalışmayan" anne olmak bana fazla gelince bir blog tutmaya başladım. Ve Blogcu Anne ortaya çıktı.

 

Aynı zamanda Emzirme Reformu adlı hareketin de fikir annesi ve mimarıyım.

 

Emzirme Reformu, başta çalışan emziren annelerin iş yerinde yaşadıkları sıkıntılar, ve aynı zamanda toplum hayatında genel olarak emzirme alanındaki bilgi eksikliğine dikkat çekmek ve konuda farkındalık yaratmak üzerine kurulu bir hareket.

Haberin Devamı

 

Bir anne blogcu daha olan Çalışan Gebe (www.calisangebe.com )Simge Alhan'la birlikte bu konuda bir manifesto hazırladık ve imzaya açtık:

 

www.emzirmereformu.com

 

Profesyonel hayatım (Amerika'da) sivil toplum örgütlerinde geçti, ve şimdi oradaki deneyimimi bu hareketi bir yerlere getirmek için işe koyuyorum.

 

Konuyu duyup da: "Ne iyi yapmışsınız" demeyen yok. Hatta sevgili Sibel Arna da geçenlerde yazdı: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/15706678.asp?yazarid=362  Ve bu ay hemen tüm anne-çocuk dergilerinde de işleniyor.

 

Lansinoh firmasının da desteklediği ve ciddi bir sosyal sorumluluk projesine dönüşen bu hareket, 1-7 Ekim Emzirme Haftasının da ana temasını oluşturuyor: http://blogcuanne.com/2010/09/24/emzirme-haftasi-etkinlikleri/

Haberin Devamı

 

Kısacası, çok önemli bir konuda yazdınız, ve bu konuda Türkiye'de de bir şeyler yapmaya çalışan kadınlar var. :)  Bunu da gündeme getirebilseniz, hareketimize destek verebilseniz ne iyi olur.

 

Elif Doğan

 

(Elif ve Simla, seve seve dile getirdim. Şu hayatta bebeklerimi emzirebildiğim dönem kadar kutsal bir başka dönem olmadı. Umarım emzirme isteklisi daha çok anne ve buna çok ihtiyacı olan bir sürü bebek bu imkana sahip olabilir, sayenizde…)

***

 

Konu emzirmeden açılmışken, geçtiğimiz hafta harika bir fikir daha ortaya atıldı.

 

Anneyiz.biz ekibi erken doğan bebekler ve anneleri için çok önemli bir hareket başlattılar. Çok çok çok önemli. Umarım sonuca da varacaklar. Lütfen destek verin. Destek verin ki o küçücük erken doğan bebeklerin anneleriyle biraz daha fazla vakti olsun… kendi arkadaşlarımdan biliyorum ne çektiklerini, ne kadar zorlandıklarını bir avuç kadar olan bebeklerini prematüre halde erkenden bırakıp evde, işe gitmek zorunda kaldıklarında neler yaşadıklarını…

Haberin Devamı

 

Gereken her türlü bilgi ve desteklemek için imzanızı atacağınız yer aşağıdaki linkte.

 

http://www.annemiistiyorum.com/

 

2011 tüm kadınlar için müthiş bir yıl olacak diyorum.

 

Bundan erkekler de nasibini iyi yönde alacak…

 

Bence.

 

Yonca

“hissiemin”

 

Yazarın Tüm Yazıları