Ölümün ucunda organ bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Ölümün ucunda organ bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2010 00:00

Bergamalı 42 yaşındaki Selim Karakaş, yedi aydır yapay kalple yaşıyor. Prof. Dr. Öztekin Oto, bir an önce uygun organ bulunması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

DOKUZ Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Öztekin Oto, 42 yaşındaki Selim Karakaş’ın 7 aydır yapay kalple yaşadığını belirterek, “Bu, yapay kalpte bir başarı, ancak marifet değil. Zira her an makinede bir sorun çıkabilir. Önemli olan uygun organı bir an önce takmak” dedi. Selim Karakaş’ın yaşadıklarını, “Nakil beklerken kalbi durdu, yapay solunum aletine bağlanarak iki taraflı yapay kalp takıldı. Organ naklinin bekleme süresi iki yıl. Bu yüzden çabuk olmak gerekiyor” sözleriyle açıklayan Prof. Dr. Oto, son altı aydır İzmir’de organ nakli konusunda oldukça sıkıntı yaşandığına dikkat çekerek, bu konuya herkesin önem vermesi gerektiğini söyledi.
Ailemi özledim
Bergamalı Selim Karakaş, hastanenin en kıdemli hastası olduğunu belirterek, “Maddi ve manevi açıdan çöktüm, bir an önce aileme kavuşmak istiyorum. Makineye bağlı yaşamak çözüm değil. Bayramda makine arızalanınca 4 gün yoğun bakımda yattım. Her günüm ölümün kıyısında organ bekleyerek geçiyor” dedi.

 

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!