Limitsiz kredi kartı çetesi

Güncelleme Tarihi:

Limitsiz kredi kartı çetesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2010 12:31

İSTANBUL'da çökertilen 2'si kadın 16 kişilik çetenin internet üzerinden hackerlerden 1 dolardan başlayan ve limite göre değişen fiyatla satın aldıkları müşteri bilgilerinden sahte kredi kartı üretip alışveriş yaptıkları ortaya çıktı.

Bugüne kadar aralarında limitsiz kredi kartı da bulunan 25 bin kişinin bilgisini çalan şebekenin alışveriş sırasında dikkat çekmemek için yabancı uyruklu güzel kadınları kullandığı belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından harekete geçti. 29-30 Eylül 2010 tarihlerinde İstanbul'un Üsküdar, Pendik ilçeleri ile Antalya, Şanlıurfa ve Adana'da tespit ettiği 15 ayrı adrese operasyon düzenledi. Baskınlarda aralarında iki yabancı uyruklu kadının da bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 2 adet MSR 206 manyetik şerit bilgisi kopyalayıcı, 1 adet kart baskı cihazı, 1 adet ribon (kart baskı cihazında kullanılan şekillendirici), 2 adet taşınabilir harddisk, 3 laptop, 20 adet cep telefonu, 50 adet sim kart, 260 adet manyetik şeritli kart, 2 adet flash bellek, 5 adet winmodem, çok sayıda kimlik fotokopisi, bir yabancıya ait ehliyet, 3 kimlik ve yapılan işlemlere ait çok sayıda slip fotokopisi ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 2'si kadın 16 kişilik şebekenin elebaşılığını Ferhat ve Doğan K., isimli kardeşlerin yaptığı belirlendi. Yapılan sorgulama sonucunda şebekenin çalışma şekli de ortaya çıktı. İddiaya göre, şebeke üyeleri internetteki ICQ, MSN ve benzeri sosyal paylaşım programlarından görüştükleri hacker diye tabir edilen kişilerden çeşitli bankalarda hesapları bulunan müşteri bilgilerini satın alıyordu. Müşterinin kredi kartı limitine göre bilginin fiyatı değişiyor, en düşük limitli kredi kartı bilgisi de 1 dolardan başlıyor, limitsiz kredi kartı olan müşterinin bilgisi ise 100 Dolar'a satılıyordu. Şebeke, yakalanmamak için özellikle yabancı uyruklu kişilerin müşteri bilgilerini satın alıyordu. Ulaşılan müşterinin kart bilgileri daha sonra MSR 206 ve benzeri cihazlarla manyetik şeritli beyaz plastik kartlara yükleniyor. Kartların üzerine kişi bilgileri ve banka adı yapıştırılarak sahte kredi kartı üretiliyor. Ardından bu kartlarla alışveriş merkezlerinde alışveriş yapılıyor yada nakit çekim yapılıyor. Satın alınan ürünler özellikle Anadolu'daki illerde düşük fiyata piyasaya sürülüyor.

Yetkililer, şebekenin sahte kredi kartlarıyla alışveriş sırasında dikkat çekmemek için yabancı uyruklu güzel kadınları kullandığını belirtti. Çetenin bu kredi kartı kopyalama yöntemini kullanarak bugüne kadar 25 bin kişinin bilgisini çaldığı belirtildi. Vurgunun boyutunun araştırıldığı bildirildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan 2'si kadın 16 kişi Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!