Polatlı’ya yeni fakülte

Güncelleme Tarihi:

Polatlı’ya yeni fakülte
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2010 00:00

Gazi Üniversitesi (G.Ü) Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi, Ankara’nın Polatlı ilçesinde törenle açıldı.

Törene, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, G.Ü Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ve Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik katıldı.
Çiçek, yaptığı konuşmada, yeni eğitim kurumunun Polatlılara hayırlı olmasını dileyerek, “Sizlerin bize verdiklerinizi biz size hizmet olarak geri döndürmeye çalışıyoruz. Verdiklerinizin hakkını vermeye çabalıyoruz” dedi.

TOKİ’den yurt binası

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayhan da bu açılışın oldukça önemli olduğunu ifade ederek, buranın sadece fakülte olarak düşünülmemesi gerektiğini belirtti.

Fakültenin üniversiteye dönüşebilmesi, öğrencilerin rahat etmesi için burada başka birimlere de ihtiyaç olduğunu belirten Ayhan, “Bunların başında Kredi Yurtlar Kurumu geliyor. Yurtların olmadığı bir yerde üniversitenin olabilmesi mümkün değil. Burada YURTKUR, TOKİ’nin bloklarından bir tanesini alarak öğrencilerimize yurt yapmaya karar verdi. Sayın Kurum Genel Müdürü Hasan Albayrak’a teşekkür ediyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!