Arınç: Gazeteciler cezaevine girmemeli

Güncelleme Tarihi:

Arınç: Gazeteciler cezaevine girmemeli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2010 00:00

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nce (TGC) düzenlenen, İstanbul Vali-liği, İstanbul Büyükşehir ve Fatih belediyeleri, Kültür AŞ ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın desteklediği 3’üncü TGC Babıâli Şenlikleri’nin açılış töreni önceki akşam Sultanahmet Parkı’nda (Mehmet Akif Ersoy Parkı) yapıldı.

Açılışa katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Basın Müzesi’nde Aydın Doğan Vakfı’nca düzenlenen uluslararası karikatür yarışmalarında dereceye giren çalışmaların yer aldığı sergiyi gezdi. Arınç’a İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Bengi, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, TGC Başkanı Orhan Erinç eşlik etti.

Dışarda kalanlarla

Açılışta konuşan Erinç, şenlik sözcüğünü gerçek anlamıyla kullanacak durumda olmadıklarını belirterek, “Yasalar açısından baktığımızda, Adalet Bakanlığı şubatta başlattığı çalışmaları kısa sürede tamamlamazsa, gelecek şenlikleri dışarıda kalan meslektaşlarımızla yapmak gibi bir durumla karşı karşıya kalabileceğiz. Çünkü 5 bini aşkın soruşturma, 2 bin dolayında dava, verilen ancak hükmün açıklanmasının ertelemesi yoluyla geri bırakılan hapis cezaları vardır” dedi.

Para cezası olabilir

Arınç ise cezaevlerinde gazeteci kimliği taşıyan çok kişi olduğunu ancak gazeteci sıfatında birkaç 100 kişi bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Gazeteciler cezaevlerine girmemeli, yanlış da yapsalar bu yanlışlarının karşılığını, suç unsuru tamam olduğu zaman, gerekli para cezasına dönüştürecek bir cezayla karşılamalıdır. Gazeteci arkadaşlarımızın, yazarların cezaevinde bulunmasından, onların mahkemelere abone edilmesinden fevkalade üzgünüz. İfade özgürlüğünün önündeki engelleri kaldırmak istiyoruz.”

Medyanın kalbi

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, “Tarihi burada olan ama yerini değiştiren bir medyanın hiç olmazsa ofisleriyle Babıâli’de olmasını arzu ediyoruz. Ümit ediyorum ki bu dileğim çok değerli medya sahiplerimiz tarafından mutlaka değerlendirilir. Medyanın kalbi, yazarların, çizerlerin mutlaka gönlü Babıâli’dedir” dedi.
Arınç, konuşmaların ardından, gazete, televizyon, haber ajansı, radyo, dergi ve yayınevlerinin stantlarının açılışı sembolik olarak kurdele kesilerek gerçekleştirildi. Bu arada, Sultanahmet’teki açılışın ardından 3. Babıâli Şenlikleri dolayısıyla Basın Müzesi’nde kokteyl verildi. Basın Müzesi’ndeki daimi sergiyi gezen Arınç, Abdi İpekçi’nin çalışma masasını ve eşyalarını inceledi.

Karikatür kitabı armağan

TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) düzenlediği geleneksel 3’üncü Babıâli Şenliği kapsamında Aydın Doğan Vakfı 25. Uluslararası Karikatür Yarışması’nda dereceye giren karikatürler sergilendi. Sergi açılışında Aydın Doğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya karikatürlerin bulunduğu birer kitap hediye etti. Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı’nın sergi hakkında bilgi verdiği Arınç, karikatürlere büyük ilgi gösterdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!