Federer'e Novak engeli

Güncelleme Tarihi:

Federere Novak engeli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2003 12:06

Wimbledon'da kariyerinin ilk Grand Slam şampiyonluğunu kazanan Roger Federer, kendi evindeki İsviçre Açık'ta kupaya uzanamadı. Finalde Çek raket Jiri Novak'la karşılaşan Federer, 5-7, 6-3, 6-3, 1-6 ve 6-3'lük setlerle 3-2 yenildi.

Haberin Devamı

Bu sezon başarılı bir grafik çizen ve Wimbledon'da şampiyon olan İsviçre'li Roger Federer, çim korttaki bu başarısını, toprak kortta tekrarlayamadı. İsviçre Açık finaline gelene kadar geride kalan 5 haftada 15 maçlık bir galibiyet serisi yakalayan Federer, finalde Novak engeline takıldı.

Kendi seyircisi önünde Çek raket Jiri Novak'la karşılaşan Federer, büyük çekişmeye sahne olan ilk seti 7-5 kazandı. Sonraki iki seti ise rakibinin hatalarını değerlendiren Novak, 6-3 ve 6-3 sonuçlarla aldı ve 2-1 öne geçti.  Karşılaşmanın dördüncü setinde fırtına gibi esen Federer, Novak'a sadece 1 oyun verdi ve maçta dengeyi sağladı. Kupanın sahibini belirleyecek final setinde yine basit ve çift hatalar yapan Federer, seti 6-3 kaybedince şampiyon Novak oldu.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın ardından Çek raket, "Şu anda dünyanın en mutlu insanı ben olmalıyım. Burada ikinci kez şampiyon oluyorum ve bu benim 5. ATP şampiyonluğum. Federer, gerçekten mükemmel oynadı ama ben sanırım biraz daha iyiydim" dedi.

Wimbledon'ın ardından evindeki bu turnuvada da kupaya uzanma hesapları yapan Federer, hiç beklemediği bir şekilde şampiyonluktan oldu. Geçen haftanın aksine çok fazla basit ve çift hata yapan Federer, "Mükemmel bir haftanın ardından bu gerçekten hayal kırıklığı. Kendi seyircimin önünde 3. kez final kaybediyorum. Burada kazanmak için şansım vardı ama onu kullanamadım" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!