SGK’da yine siyasi kadrolaşma

SGK yaptığı bir operasyonla bir gecede şef ve kontrol memurlarından oluşan yaklaşık 45 kişiyi muhtelif illerde SGK İl Müdür Yardımcısı kadrolarına sınavsız atayarak siyasi kadrolaşma yapıyor.

İşin tuhaf olanı SGK İl Müdür Yardımcılığı kadrosundan alt bir kadro olan, Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü ve Şube Müdürü kadrosuna atanabilmek için Görevde Yükselme Sınavında başarılı olma şartı aranırken, İl Müdür yardımcılığına sınavsız atama yapılmasıdır.
19.08.2007 tarih 26618 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren eski yönetmeliğin görevde yükselme sınavına tabi olmadan yapılacak atamalarda aranacak özel şartlar bölümünde c) Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı kadrosuna atanabilmek için;
- Fakülte veya en az 4 yıllık yüksekokul mezunu olmak,
- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125. maddesinin (C) ve (D) bentlerine göre disiplin cezası almamış olmak,
- (Değişik bend: 30/05/2008-26891 S.R.G Yön\1.md.) Kurumun Müfettişi, Sosyal Güvenlik Uzmanı, Şube Müdürü, Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü, Hukuk Müşaviri veya Avukat, Uzman Tabip, Daire Tabibi, Tabip, Diş Tabibi, Eczacı kadrolarında en az üç yıl çalışmış olmak, gerekir, denilmekte iken 14.08.2010 tarihinde yayımlanan yeni yönetmelikle bu madde kaldırılmış ve kadrolaşmanın önü açılarak yönetim istediği kişileri sınavsız SGK İl Müdür Yardımcısı olarak atamıştır. Ancak az evvel bahsettiğimiz gibi alt bir kadro olan Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü ve Şube Müdürü kadrosuna atanabilmek için Görevde Yükselme sınavında başarılı olma şartı aranırken böylelikle sınavsız kadrolaşmanın yolu açılmış oldu.
K.D.

‘Beni terk etme’

İNSANLAR yazlıklarina giderken evlerine köpekler aldılar.
O hayvanciklar once aileleri ile mutlu yasadilar, ama yaz sonunda çok büyük bir ihtimalle sahil şehirlerdeki sokaklarinin vahşi koşullarına terk edildiler. Artık ıssızlaşmış bu sahil şehirlerinde umutsuzca ailelerini arayacak, onları özleyecek, bir kuru ekmek için gittikleri kapılardan taslanıp dövülecek ve en sonunda zehirli bir parça et ile iç organları parçalanıp kıvranarak can verecekler.
Onlar ailelerine “Beni terk etme!” diye sessizce yalvarıyor, usulca sesleniyorlar.
Çünkü terk edilmek insan hayvan ayırmadan tum canlilara aynı acıyı veriyor.
HAYTAP Hayvan Haklari Fererasyonu olarak ”Beni terk etme!” kampanyası ile yasanan bu dramı topluma anlatmayı amaçlıyoruz.
“İnsanlara hayvanlarini terk etmemeleri, özellikle sahil şehirlerindeki vatandaşa ve belediyelere ise bu talihsiz canlara sahip çıkmaları çağrısına” yazı ve haberlerinizde yer vermeniz, işsiz sokaklarda “yakici yalnizliga” ve “vahsi olumlere” mahkum olmalarinin en aza indirilmesine buyuk katki saglayacaktir.
Ayşegül AS-HAYTAP Hayvan Haklari Federasyonu; Ankara temsilcisi

Dayanışma daima yol gösterir


ÇANKAYA Belediyesi Toplumsal Dayanışma Merkezi’nden: Evlerde çatı araları kalmadı, kullanmadığımız eşyalar ve fazla kıyafetlerimiz gardıroplara ve depolara sığmıyor.
Size fazla gelen eşyalara bir başkasının mutlaka ihtiyacı var.
Yardımlarınızın ihtiyaç sahiplerine elden ele ulaşmasını istiyorsanız.
Çankaya Belediyesi Toplumsal Dayanışma Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.
2. el kıyafetler, yıkanmış, ütülenmiş ve paketlenmiş şekilde teslim edilirse mutlu oluruz.
Çocuk/bebek kıyafetleri ve oyuncakları, bebek arabası v.b lerinin ayrı paketlenmesini öneririz.
Eşya ve ikinci el kıyafetlerinizi 1 hafta içerisinde evden, araçla alıyoruz.
(Ankara dışı kıyafet yardımlarını kargoya verebilirsiniz.)
Alo TODAM: 4310079/1235;
Adres: Mithatpaşa Caddesi No:52 Kızılay-Ankara

Yazarın Tüm Yazıları