Arif Sağ Faruk Çelik'e dava açıyor

Güncelleme Tarihi:

Arif Sağ Faruk Çelike dava açıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2010 13:42

Türk Halk Müziği Sanatçısı Arif Sağ, Devlet Bakanı Faruk Çelik'in bir gazeteye verdiği röportajda kendisini ajanlıkla suçladığını belirterek tazminat davası açacağını söyledi.

Haberin Devamı

Türk Halk Müziği Sanatçısı Arif Sağ, hükümetin Alevi açılımı çalışmalarını yürüten Devlet Bakanı Faruk Çelik hakkında tazminat davası açacağını söyledi. Sağ, bugün CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda İl Başkanı Berhan Şimşek'le birlikte kameraların karşısına geçti Bakan Çelik'in bir gazeteye verdiği demeçte kendisini ajanlıkla suçladığını iddia eden Sağ, " Bakanı rahatsız eden şey, Genelbaşkanlarının, Başbakanın ağızından istemeden kaçmış, ' dedeler ataması ' sözünden rahatsız oluyorlar. Bu çok doğaldır ki, o sözcükten bizde rahatsız oluyoruz" şeklinde konuştu.

'Alevi açılımı' kapsamında düzenlenen çalıştayların son ikisine katıldığını belirten Sağ, CHP üyesi olarak dönemin Genelbaşkanı Baykal'dan görüş aldığını ve bunun da çok doğal olduğunu söyledi. Sağ, "CHP'nin üyesiyim, ben yaşamımda örgütsel disiplin içinde yaşadım. Bugün de böyle bir çalışma olsa, giderim Kemal Bey'den izin alırım" diye konuştu.

Haberin Devamı

SÖZLER TUTULMUYOR

Hükümetin Alevi açılımının ölü doğan bir bebeğe benzeten Sağ, " Bu ülkede sayısal olarak kaç tane hakim var, kaç tane savcı var ? Bu ülkede devletin üst kademesinde görev yapan kaç tane Alevi var ? Bunları bilelim. Alevilerin bir yerde olmasından müthiş rahatsızlık duyuyorsanız, biz bunları bileceğiz. Peki Alevi açılımını ne adına yapıyorsunuz ?" şeklinde konuştu. Alevilere hükümet tarafından çeşitli sözler verildiğini öne süren Sağ, " Referendum yapılıyor, Alevilere göre bir düzenleme yok. Oysa hem başbakanın, hem bakanın verdiği sözler var" diye konuştu. Yapılan çalışmanın ne anlama geldiğini anlamakta zorluk çektiğini söyleyen Sağ, " Bir kandırmayla mı karşı karşıyayız? Çok güzel şeyler yapıyorlar da biz mi anlayamıyoruz" dedi.

BAŞBAKAN DA BİLGİ ALIYOR

Arif Sağ, Bakan Çelik'e yönelik eleştirilerini sıraladıktan sonra " Kötü söz sahibinindir. Ben ajanlığın ne olduğunu bilmem, ben sanatçıyım. Sanatçılar düşündüklerini söylerler. Ajanlık yapmamıza gerek yok. Biz açık açık söyleriz" şeklinde konuştu. Arif Sağ'la birlikte kameraların karşısına geçen CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek'te, Sağ'ın bir parti üyesi olarak doğru olanı yaptığını, Başbakanın da gerektiğinde Genelbaşkan olarak AK Parti İl Başkanları ve yöneticilerinden bilgi aldığını söyledi.

Haberin Devamı

Bir gazetecinin Adalet Eski Bakanı Seyfi Oktay'la ilgili suçlamanın, atamalarla ilgili yaptığı telefon konuşmalarından kaynaklandığını kendisinin bu konuda ne düşündüğü sorusuna Sağ, " 'CHP'li Seyfi Oktay böyle yaptı' dese bunu anlarım, burada bizi rahatsız eden Seyfi Oktay'ın inanç kimliğini ortaya koyarak, hareket etmeleri, bundan rahatsısız " yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!