Türk Silahlı Kuvvetleri sergisi için doğru adres Ankara

Güncelleme Tarihi:

Türk Silahlı Kuvvetleri sergisi için doğru adres Ankara
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2010 00:00

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Türk Silahlı Kuvvetleri Malzeme Sergisi’nin daha önce Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından çeşitli illerde düzenlendiğini, ancak bu serginin doğru adresinin Ankara olduğunu söyledi.

TÜRK Silahlı Kuvvetleri 2. Malzeme Sergisi Ankara Sanayi Odası (ASO) tarafından 1-10 Ekim tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek.

Başkent, TSK 2. Malzeme Sergisine hazırlanıyor. ASO, sergiye paralel olarak Ankara Sanayi Fuarı’nı da (ANSAF10) 1-5 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirecek. Sergi ve fuar ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenecek.

Yerli üretim önemli

Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, nihai teçhizatı yaparken içerisindeki kritik malzemelerin de Türkiye’de üretiminin büyük önem taşıdığını söyledi.

OSTİM’de 72 şirket

Bayar, bunun kapalı bir sistem içinde yani ana yüklenicilerin bütün imalatı kendi içlerinde gerçekleştirdikleri bir sistem içinde değil, ülke sanayinin gücünden, yeteneklerinden faydalanan bir sistem içinde yapılması gerektiğini kaydetti.
OSTİM’i ziyaret ettiklerini, orada bir savunma sanayi yan kümelenmesi oluştuğunu gördüklerini anlatan Bayar, OSTİM’de savunma yan sanayine iş yapan 72 şirket olduğunu söyledi.

Savunmada Türkiye odak

ASO Başkanı Nurettin Özdebir de serginin daha önce Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından çeşitli illerde düzenlendiğini, silahlı kuvvetlerin tüm ihtiyacının lojistik malzemelerini ihtiva eden serginin ise ilk olarak geçen yıl İzmir’de düzenlendiğini ancak bu serginin doğru adresinin Ankara olduğunu söyledi. Ankara’nın savunma sanayinde Türkiye’nin ciddi bir odak noktası haline geldiğini, savunma sanayinde önemli firmaların Ankara’da bulunduğunu ifade eden Özdebir, bunların kendilerine bir yan sanayi oluşturduğunu, bu yan sanayinin bu teknolojileri takip ederek Ankara sanayisine ciddi katkı sağladıklarını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!