Luca'nın prensi

Güncelleme Tarihi:

Lucanın prensi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2003 01:44

Siyah beyazlı kulübün efsane üçlüsü Metin-Ali-Feyyaz’dan her biri Gökhan’ın antrenörlüğünü yaptı. Mükemmel fiziği, mücadele gücü, öz güven ve hava toplarındaki üstünlüğü 22 yaşındaki genç futbolcunun en belirgin özellikleri...

TRANSFERİNDEN önce de gönlü Beşiktaş sevgisiyle doluydu. Teklifi alınca, arkasına bakmadan koşar adımlarla masaya oturdu ve bastı imzayı.

Sordum Gökhan'a...

Sana bu aşkı kimler aşıladı? Bir solukta yanıtladı.

Metin-Ali-Feyyaz...

Bu efsane üçlüden herbiri Gökhan'ın hocalığını yapmış. Ve bu birliktelik Gökhan'daki Beşiktaş sevgisini her geçen gün ve saat biraz daha pekiştirmiş... Beşiktaş'a transferi ise, tamamen Lucescu'nun isteği ile gerçekleşiyor...

Lucescu, G.Saray'ı çalıştırırken, Gökhan'ın bir kasetini izler. Ve onu evine çağırır, bir baba gibi önerilerde bulunur...

Daha çok gençsin. Bir gün mutlaka iyi yerlere geleceksin. Bunu hissediyorum. Ancak, sakın şımarma ve şaşırma...

***

VE şimdi sözü Gökhan'a bırakıyorum...

Dünyanın en ünlü kulüplerinden teklif alsaydım, yine de Beşiktaş'a gelirdim. Çünkü, Lucescu'nun benim için söylediklerini ve gösterdiği ilgiyi hiç unutmadım. Bu arada, bir de Beşiktaşlı tarafım vardı. Teklifi alır almaz, koşup geldim.

Gökhan'a göre, en belirgin özelliği mücadele gücü ve özgüven. Ama bazı noksanlarını da hemen dile getiriyor...

Büyük takımın havası bambaşka. İdmanları bile heyecan yaratıyor. İnsanın eli ayağı adeta titriyor. Ama profesyonel bir futbolcu olduğuma göre, tüm sorunları aşacağım. Ve uyum sürecini hiç uzatmıyacağım. Beşiktaş formasını beklenenden önce giyeceğim.

Gökhan, forma konusunda çok iddialı. Ronaldo ve Zago gibi iki deneyimli futbolcunun varlığını, kendisi için büyük şans olarak görüyor. Ve 1.90'lık dev bakın neler söylüyor...

Onlardan çok şeyler öğreneceğim. Ve bir gün mutlaka bu ikilinin arasına gireceğim. Beşiktaş formasının bende kalıcı olmasını istiyorum. Beşiktaş'ta iyi bir kariyer yaparsam, daha sonraki yıllarda neden bir Avrupa takımı olmasın... Şansımı iyi kullanacağım.

***

İKİ futbolcu için saygı dolu duygular taşıyor Gökhan. Biri takım kaptanı Tayfur Havutçu diğeri de G.Saraylı Ergün Penbe. İkisinin de iş disiplinine ve meslek ahlakına hayran.

Bu iki futbolcu benim için büyük önem taşıyor. Onların profesyonelce davranış ve düşünce biçimlerini kendime örnek aldım. Onların yolundan yürüyeceğim. Ve onlar gibi saygın bir yere geleceğim. Kaptan Tayfur ile her gün idmana çıkıyorum. Bunca yıllık geçmişine karşın hala ilk kez idmana çıkarcasına arzulu ve hırslı çalışıyor. Onun bu çoşkusu beni de ateşliyor...''

GÖKHAN'ın hocalığını yapan Beşiktaş'ın ve Çanakkalespor'un eski teknik direktörülerinden Fuat Yaman diyor ki...

Anormal düzgün bir çocuk. Onunla Çanakkale'de çalıştığım dönemde, zamanlama konusunda bazı eksikleri vardı. Çok kısa sürede aşama gösterdi. Sorumluluk taşıdığı alanı iyi kontrol eder ve topu iyi oyuna sokar.

En iyi takıma geldi. Beşiktaş, onun performansını daha ileri noktalara götürecek. Türk futbolu için bir kazanç...

***

VE Gökhan'ın sosyal yaşamı ile ilgili kısa notlar...

Lüksüm yok. Futbolun dışında bir idealim hiç yok... Şimdiye dek hiç dağıtmadım, yolumu şaşırmadım. Çünkü, annem ve iki kardeşimin sorumluluğunu taşıyorum. Amacım, onlara babamın yokluğunu hissettirmemek. Aileme en az babam kadar iyi bakabilmek.

Bu arada, İsviçre kampını Gökhan ile geçiren İsmail Er'in de söyleyecekleri var...

Fiziği mükemmel. Geçmiş yıllarda Beşiktaşlı taraftarların gönlünde taht kuran Gökhan Keskin'in bir kopyası. Tekniği de iyi. İdmanlara herkesten önce çıkıyor. Krosta en önde koşuyor. Oynadığı hazırlık maçlarında güven verdi. Yaptığı bir hata sanki kalbine işledi. Kamp bitene dek hep onu söyledi. Böylesine de duygusal. Her geçen gün onun lehine işliyor.

İşte Beşiktaş'ın yıldız adayı Gökhan Zan... Bir gün mutlaka daha iyi yerlere gelecek...

Tabii, Lucescu'nun söylediği gibi şaşırmaz ve şımarmazsa...


EVİNE ÇAĞIRDI


Lucescu, kasetlerini izlediği Gökhan'ı evine davet eder ve ilginç önerilerde bulunur.

‘Senin bir gün iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Yeter ki, şaşırma ve şımarma’ Gökhan bu sözleri unutamıyor.


TAYFUR VE ERGÜN


Gökhan, kaptan Tayfur ile G.Saraylı Ergün Penbe'nin profesyonelce düşünce ve davranışlarına hayran.

Forma konusunda çok iddialı. Bir gün mutlaka Zago ile Ronaldo'nun arasına gireceğini söylüyor.


KÜNYESİ


D.Tarihi: 07.09.1981

Boyu: 1.90

Kilosu: 86 kg

Mevkii: Defans

Oyn. takımlar: Hatay ve Ç. Dardanel


YARIN: Hooijdonk
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!