Propaganda yasağı Anayasa’nın gereği

Güncelleme Tarihi:

Propaganda yasağı Anayasa’nın gereği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2010 01:15

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ali Em, HSYK’nin üye seçimleri sürecindeki propaganda yasağının, Anayasa’nın gereği olduğunu söyledi.

Dün YSK’ye gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Em, “Propaganda yasağı olmasını bazı hâkim ve savcılar eleştiriyor” anımsatması üzerine, “Propaganda yasağını biz koymadık. Anayasa’nın geçici 19’uncu maddesinde var ‘Propaganda yasaktır’ şeklinde. Oradaki hükmü genelgeye yansıttık” dedi. Em, hâkim ve savcıların Anayasa’daki ilgili maddeden dolayı genelgeye karşı çıktıklarının belirtilmesi üzerine, “Anayasa hükmünü bizim kaldırmamız mümkün mü? Biz o hükmü genelgemize yansıttık” ifadesini kullandı.
Taslak Bakanlar Kurulu’nda
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, 26 maddeden oluşan anayasa değişiklik paketi için 36 uyum yasası hazırlanacağını belirtti. Çiçek, ”Müstakil yasaları sevk edeceğiz. Diğerlerini TBMM’ye uyum paketi olarak sevk edeceğiz. HSYK kanun tasarısının ön taslağını sundu. Ön taslakla ilgili yüksek yargı ile bakanlıklar ve kuruluşların görüşü alınarak esas taslak Bakanlar Kurulu’na gelecek. Süratle TBMM’ye sevk edeceğiz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!