Sahtecilere büyük darbe

Güncelleme Tarihi:

Sahtecilere büyük darbe
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2010 00:00

İzmir’de kimlik ve adres bilgilerini ele geçirdikleri kişiler adına sahte nüfus cüzdanı ile ehliyet yaptırıp piyasayı yaklaşık 500 bin TL dolandıran çete yakalandı.

Haberin Devamı

Sahte belgelerle bankalardan kredi dolandırıcılığı yapıldığı yönünde şikayet alan İzmir polisi çalışma başlattı. 10 ay süren takibin ardından, şebeke lideri A.Ş. ile elemanlarının kimlikleri tespit edildi. Eş zamanlı baskınlarda, A.Ş., G.G., İ.M., A.Ö., R.A. ve M.M.D. yakalandı. Zanlılarla birlikte, 3 pos cihazı, 11 manyetik şeritli kart, 5 bilgisayar, 6 cep telefonu, 44 CD ve DVD, 4 harddisk, sahte sürücü belgesi ele geçirildi.
Bankacıyla işbirliği
Bu arada, şebeke elemanlarından S.U.’nun ise daha önceden polisin takibiyle aynı suçtan yakalanıp tutuklandığı öğrenildi. Zanlıların, başkalarına ait kimlik ve adres bilgileriyle sahte nüfus cüzdanı ile ehliyet yaptırdıkları saptandı. Bu kimliklerle bankalardan kredi kartı alarak alışveriş yaptıkları yada ihtiyaç kredisi çektikleri öğrenildi. Zanlılardan, özel bir bankada görev yapan R.A.’nın ise işbirliği yaptığı ve sahte belgelerle kredi almalarına yardım ettiği belirtildi.

2008’te tutuklandılar

Haberin Devamı

Piyasayı benzer yöntemlerle yaklaşık 500 bin TL dolandıran şebekenin lideri ile bazı üyelerinin 2008 yılında da aynı yöntemle piyasayı 3 milyon TL dolandırdıkları gerekçesiyle yakalanıp tutuklandıkları, tahliye olunca da kaldıkları yerden devam ettikleri bildirildi. Zanlılar işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!