ABD'de Kuran yakmaya Şırnak'ta kınama

Güncelleme Tarihi:

ABDde Kuran yakmaya Şırnakta kınama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2010 20:27

ABD'de, 11 Eylül saldırılarının yıl dönümünde bazı kişilerin Kur'an-ı Kerim'i yakmaları, Şırnak'taki Atatürk anıtının önünde, Nuh Eğitim-Der'in öncülüğünde, ellerinde Kuran-ı Kerim bulunan yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı bir basın açıklamasıyla kınandı.

Şırnak Cumhuriyet meydanındaki Atatürk anıtı önünde akşam saatlerinde düzenlenen basın açıklaması sırasında kalabalık sık sık tekbir getirerek ‘Kahrolsun Amerika’, ‘Kahrolsun İsrail, ‘Kurana uzanan eller kırılsın.’ şeklinde sloganlar attı, ‘Sen Halkımızın İpisin Ey Kur-an’, ‘Haçlı Seferleri'nin Çakalları Selahaddin'leri Bekleyin’ yazılı Türkçe ve Kürtçe dövizler taşıdı. Kadınların ayrı, erkeklerin ayrı durduğu basın açıklamasında, kara çarşaf giyen ve sadece gözleri görünen gösterici kadınlarla çocukların yoğunluğu dikkat çekti.
Basın açıklaması öncesinde, Türkçe ve Kürtçe ilahiler çalındı. Basın açıklamasını Nuh Eğitim Der yöneticilerinden Emcet Yalçın okudu. Kurulan platforma çıkan Yalçın “Amerika ülkesi, Florida eyaletinde polis güvenliği altında Kur'an-ı Kerim'e karşı vuku bulan iğrenç hakaret, çok büyük bir olaydır. Bunu sadece değersiz, kendini bilmez ve kiralık birkaç kişi tarafından yapılmış ahmakça bir hareket olarak hesap etmemek gerekir. Bu yıllardır İslam düşmanlığını gündemlerinden hiç düşürmeyen büyük Şeytan Amerika ve onun cinayet ortağı Siyonist İsrail Yahudileri'nin yüzlerce metot, binlerce propaganda ve operasyonel araçlarla İslam ve Kur’an-a karşı mücadele sürdüren merkezlerin çok ince hesaplı bir girişimidir. Son günlerde İslam düşmanlığının yeni bir tezahürü olarak önce Amerika da, sonra Avusturya ve İsrail'de, en son olarak da İngiltere de Kur'an-ı Kerim'e yönelik yakma, yırtma ve ayaklar altına alma gibi aşağılık eylemler gerçekleştiriliyor. Kur'an-ı kerime yapılan bu iğrenç teşebbüs, aslında kahrolası Salman Rüştü mürtedinin hiyanetiyle başlayan ve mel'un Danimarkalı karikatürcünün hareketiyle devam eden ve şimdi bu iğrenç tabloya ulaşan halkanın bir parçasıdır. Bu şirret girişimlerinin arkasında son yıllarda Afganistan, Irak, Lübnan, Filistin, Pakistan ve diğer İslam beldelerinde, canice operasyonlarla sürdürülen bu şirret sürecinin gözden geçirilmesi herhangi bir kuşkuya mahal bırakmıyor ki, onun tasarımı ve komuta odası büyük Şeytan Amerika yönetimi, Siyonist düşünce, onlara bağlı sulta düzeni liderler ve casusluk teşkilatları vardır. Büyük Şeytan Amerika, 11 Eylül olayını bahane ederek Afganistan ve Irak'a saldırma bahanesi oluşturdu. Biz ki, Cibril'i eminin kanatlarıyla yeryüzüne inen o nurani ayetlerini tefekkür edip, bir daha asla uyutulmamaya and içerek uyandık” diye konuştu.
Eylemden sonra kalabalık sessizce dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!