Seçim 17 Ekim’de

Güncelleme Tarihi:

Seçim 17 Ekim’de
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2010 00:00

HÂKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) 10 asıl, 6 yedek üyesini belirlemek için kürsüdeki hâkim ve savcılar, 17 Ekim Pazar günü sandık başına gidecekler.

Aday sayısının Türkiye çapında 300’ü bulacağı tahmin ediliyor. Mevzuata göre 3 bin 1’inci sınıf hâkim ve savcının adaylığının önünde engel yok. Kürsüdeki adli ve idari hâkimler kendilerini temsil edecek HSYK üyelerini seçmek için sandığa gidecekler. Seçimde 9 bin 5 adli yargı hâkim ve savcısı, toplam 7 asıl 4 yedek HSYK üyesi, 955 idari yargı hâkim ve savcısı ise 3 asıl 2 yedek üye için oy kullanacak.
Yüksek Seçim Kurulu’nun dünkü Resmi Gazete’de ilan ettiği takvime göre, kesin aday listesi 7 Ekim Perşembe günü saat 08.00’de internet ortamında www.ysk.gov.tr adresinde ilan edecek. Yargıdaki seçim süreci şöyle işleyecek:
24 Eylül Adaylık başvuru ilanı başlayacak ve YSK adli ve idari yargıda halen görev yapan hâkim ve savcı listelerini ayrı ayrı Adalet Bakanlığı’ndan isteyecek.
28 Eylül Adaylık başvuru ilanı sonlandırılacak.
8 Ekim Adli ve idari yargı hâkim ve savcı seçmen listeleri askıdan indirilecek, seçmen listelerine yapılacak itirazların son günü. Adaylıkları kesinleşenlerin alfabetik soyadı sırasına göre oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi ve YSK web sitesinde özgeçmişlerinin bu sıraya göre yayımlanmasına başlanacak.
9 Ekim Seçmen listelerine yapılacak itirazların il seçim kurulunca incelenmesine başlanacak.
10 Ekim Seçmen listesine yapılacak itirazların incelenmesinin son günü, seçmen listeleri il seçim kurullarınca kesinleştirilecek.
11 Ekim Adli ve idari yargı olarak ayrı sandık kurulları oluşturulacak.
12 Ekim Kesinleşen seçmen listelerinin il seçim kurulunca sandık seçmen listesi olarak çoğaltılmasına başlanılacak.
13 Ekim Kesin seçmen listelerinin il seçim kurulunca sandık seçmen listesi olarak çoğaltılması işlemi bitecek.
16 Ekim İl seçim kurulu başkanlarınca, seçimlerde görev alacak sandık kurulu başkanlarına eğitim verilmesi, malzeme torbalarının sandık kurulu başkanlarına teslimi sağlanacak.
17 Ekim Oy verme işlemi yapılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!