Alman heyet DHKP/C’nin ikinci adamı için Türkiye’ye geldi

Güncelleme Tarihi:

Alman heyet DHKP/C’nin ikinci adamı için Türkiye’ye geldi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2010 17:49

YASADIŞI DHKP/C terör örgütünün ölen lideri Dursun Karataş’tan sonra ikinci ismi olduğu iddia edilen ve 2007 Mayıs ayından itibaren Almanya’da tutuklu bulunan Faruk Ereren hakında Almanya adli makamlarınca yürütülen soruşturma kapsamında Alman heyet İstanbul'a geldi. Heyet, itirafçı ve aynı zamanda Ergenekon davasının tanıklarından Semih Genç’in tanık olarak ifadesini aldı.

Haberin Devamı

Alman hakim, savcı ve avukatlardan oluşan 6 kişilik heyet sabah saatlerinde, uluslararası adli yardımlaşma kapsamında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Beşiktaş’taki adliye binasına geldi. Adliye’deki duruşma salonlarından birinde Semih Genç’in ifadesini alan heyet daha sonra adliyeden ayrıldı.

DÜSSELDORF YÜKSEK EYALET MAHKEMESİ HAKKINDA DAVA AÇTI

Yasadışı DHKP/C terör örgütünün en önemli isimlerinden olan Faruk Ereren hakkında Alman Federal Başsavcılığı’nca, birçok suçtan dava açıldı. Almanya'nın Hegan kentinde yakalanan Faruk Ereren’in, Türkiye ’deki birçok suikastın azmettiricisi olduğu iddia edilyor. Düsseldorf Yüksek Eyalet Mahkemesi’nde hakkında dava açılan Faruk Ereren’in örgüt yöneticisi olduğu, Türkiye devleti hükümetini ortadan kaldırmak ve yerine Marksist Leninist bir yönetim kurmayı amaçladığı öne sürülüyor. Faruk Ereren’in, Türkiye’deki çok sayıda kundaklama ve bombalı saldırısından da sorumlu olduğu, Almanya’dan verdiği emirlerle İstanbul ’da bir polis memurunu da öldürttüğü iddia ediliyor.

Haberin Devamı

Alman savcılığının iddianamesinde, Faruk Ereren’in Nisan 1993’te iki Türk memurun vurulması olayı ile 2001-2005 yılları arasında İstanbul ve Ankara’da 11 bombalı intihar saldırılarının gerçekleştirilmesinde de başrol oynadığı iddia edildi.

ERGENEKON AŞAMASINDA VERDİĞİ İFADE

Faruk Ereren hakkında Almanya’da yürütülen soruşturma kapsamında tanık olarak ifadesi alınan Semih Genç, 1993 yılında tutuklu bulunduğu Bayrampaşa Cezaevi’nden firar etmiş, DHKP/C’nin üst düzey yöneticisi olduğu iddiasıyla aranırken Romanya’da yakalanmış ve Türkiye’ye iade edilmişti.
Semih Genç, 8 Nisan 2008’de tanık olarak verdiği ve ilk Ergenekon iddianamesinde yer alan ifadesinde "Kelebek Operasyonu"nun ardından tutuklanan ve son olarak Ergenekon davasında hakkında örgüt üyeliğinden dava açılan Sedat Peker’in, Ülkü Gökalp Güney ve bir Anavatan Partisi milletvekili ile Bükreş yakınlarında göl kenarındaki buluşup pazarlık yaptıktan sonra Türkiye‘ye döndüğünü iddia etmişti.

Çetin ifadesinin devamında şunları söylemişti:“Sedat Peker, Türkiye’de onların bir işini halledecekmiş, bunun karşılığında da Sedat Peker’in Türkiye’ye gelip teslim olmasını ve kısa bir sürede serbest bırakılması garantisini vermişler. Yani yaptıkları görüşmede bu işin pazarlığını yapmışlar. Ben bu olayı duyunca devlet görevlileri ile bir mafya liderinin pazarlık yapması olayından dolayı bu işlerde karanlık noktalar olduğunu düşündüm. O görüşmeden kısa süre sonra Sedat Peker, Türkiye‘ye geldi teslim oldu. 3- 4 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldığını öğrendim". Semih Genç, PKK ile DHKP/C’nin uyuşturucu trafiğinde ortak hareket ettiğini de öne sürmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!