Oğlumu koskoca dünyaya sığdıramadılar

Güncelleme Tarihi:

Oğlumu koskoca dünyaya sığdıramadılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2010 10:43

BURSA’da iki gün önce bıçaklanarak öldürülen ‘İrem’ takma isimli 28 yaşındaki Mesut Şaban Okan’ın travesti arkadaşları ve annesi Melek Okan, evininin önünde mum yakıp yollara gül bıraktılar. Acılı anne, “Benim oğlum cinsel tercihi nedeniyle hep toplumdan itildi.

Haberin Devamı

EVİNİN ÖNÜNDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU - FOTO GALERİ

TRAVESTİ İREM CİNAYET KURBANI / FOTO GALERİ

Okumak istedi okutmadılar. Koskoca dünyaya sığdıramadılar benim evladımı, bunlarla düşüp kalkan kişiler suçlu değil mi?” dedi.
Bursa’da internet üzerinden tanıştığı kişilerle cinsel ilişkiye giren Mesut Şaban Okan, iki gece önce Merkez Osmangazi İlçesi Altıparmak Mahallesi’ndeki evinde bıçaklanarak öldürüldü. Yapılan araştırmaların ardından cinayet şüphelisinin internetten tanıştığı 22 yaşındaki Emrah Şen olduğu belirlenerek, olay sırasında elini kesen şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.  

Mesut Şaban Okan’ın annesi Melek Okan oğlunu doğduğu Balıkesir’in Bandırma ilçesine bağlı Edincik Beldesi’nde toprağa verdikten sonra Bursa’ya geldi. Öldürülen oğlunun evinin önünde gözyaşları döken Melek Okan, “Benim oğlum cinsel tercihi nedeniyle hep toplumdan itildi. Okumak istedi okutmadılar. Koskoca dünyaya sığdıramadılar evladımı. Oğlum suçlu da onlarla düşüp kalkan kişiler suçlu değil mi?” dedi.

Gökkuşağı Derneği Başkanı Öykü Evren ise Bursa’da 5 yılda 7 travesti cinayeti işlendiğini hatırlatarak, “Bu nefret cinayetleri bitmeli, TBMM’de travesti cinayetleriyle ilgili olarak düzenlemeler yapılmalı, önlemler alınmalı” diye konuştu. 15 yıllık arkadaşı olan Mesut Şaban Okan’ın aşçı olmak istediğini belirten Öykü Evren, travesti olduğu için bu isteğini yerine getiremedi diye konuştu.

Mesut Şaban Okan’ın öldürüldüğü evin önüne kırmızı karanfil ve güller koyup, mum yakarak bir saat boyunca eylem yapan 30 kişilik travesti grubu ‘Kurban olmak istemiyoruz’ diye slogan atıp dağıldılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!