Ak Partili Başkan hakim önünde

Güncelleme Tarihi:

Ak Partili Başkan hakim önünde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2010 22:03

BOLU Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl açtığı halk otobüsü hattı ihalesiyle ilgili olarak ‘Kamu İhalesi'ne fesat karıştırmak’ suçu iddiasıyla açılan davada tutuksuz yargılanan Ak Partili Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, başkan yardımcısı, daire müdürleri, belediyede görevli mühendis ve meclis üyelerinden oluşan 14 zanlı, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıktı. Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan'ın bir otobüs firmasının temsilcisinin diğer otobüs firmasının ‘bertaraf’ edilmesine yönelik attığı cep telefonu mesajını ilk defa emniyette gördüğünü öne sürerken, otobüs hattı ihalesini kazananların bir firmaya ait otobüsleri satın almaları yönünde empoze etmediğini de söyledi.

Haberin Devamı

Bolu Belediyesi'nin, geçtiğimiz yıl Kasım ayında açtığı 30 halk otobüsü hattı ihalesinde teknik şartnamenin sadece bir otobüs markasına yönelik olduğu, ihaleyi kazananların bir firmaya ait otobüsleri satın almaları yönündeki iddialarla ilgili olarak ‘İhaleye fesat karıştırmak’ suçundan Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açıldı. Bugün görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ak Partili Belediye Meclis üyeleri Seyit Ali Özkoç, Abdulkadir Key ve İsmail Gezgin, Bolu Belediyesi Fen İşleri Destek Hizmetleri Müdür Vekili Serkan Atalay, Fen İşleri Müdürlüğü'nde görevli makine mühendisleri Elvan Kaya ve Cengiz Yaman, Zabıta Müdürlüğü'nde görevli jeoloji mühendisi İsmail Civelek, Bolu Belediyesi İmar Müdürü Yaşar Taşkıran, Hesap İşleri Müdürü Naim Ayhan, Yazı İşleri Müdürü Mustafa Değer, bir otobüs firmasının temsilcisi Talip Şanlı, Etimesgut Belediyesi'ne yönelik düzenlenen ihale yolsuzluğu operasyonu kapsamında tutuklanan Etimesgut Belediyesi eski Başkan Yardımcısı ve Bolu Belediyesi eski Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan ile yine aynı davadan tutuklu Etimesgut Belediyesi eski Başkanı Serhat Kemal Yılmaz hakim önüne çıktı. Davaya ihale nedeniyle mağdur olan otobüs sahipleri de katıldı.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ifadesinde ihaleyi kazananların bir firmaya ait otobüsleri satın almaları için zorlanmalarının söz konusu olmadığını belirterek, ihale komisyonu başkanı olarak görev yapmasına rağmen, başkan yardımcısı İhsan Ağcan'ın işlemleri yürüttüğünü söyledi. Yılmaz ihale sürecinde bir otobüs firmasına ait araçların satın alınması konusunda ihaleyi kazananlardan kendilerine baskı yapıldığı yolunda bir şikayet gelmediğini de ifade etti. Yılmaz ihalenin teknik sözleşme doğrultusunda, usulüne uygun olarak yapıldığını ve belediyenin kazançlı çıktığını ifade etti.

Bolu Belediyesi Fen İşleri Destek Hizmetleri Müdür Vekili Serkan Atalay ise teknik şartname doğrultusunda arkadaşlarıyla birlikte rapor hazırladığını belirterek, 3 firmaya ait otobüsleri incelediklerini, engelli rampası bulunmayan bir otobüs firmasına ait aracın teknik şartnameye uygun olmadığını belirleyerek, raporu firmaya gönderdiklerini söyledi. Atalay, firmanın eksiklikleri giderdikten sonra teknik şartnameye uygun olması nedeniyle bunu yeni raporlarında belirttiklerini açıkladı. Atalay, bir firmaya ait otobüslerin ekarte edilmesi yönünde başkan ya da başkan yardımcılarından rapor düzenlenmesi yönünde hiçbir şey söylenmediğini, iddia edildiği gibi bir firmaya ait otobüslere avantaj sağlamak gibi bir baskı ya da telkinin olmadığını ifade etti.

Haberin Devamı

Etimesgut Belediyesi eski Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, seçimleri kaybettikten sonra serbest avukat olarak çalıştığını, dönemin Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan ile beraber görev yapmaları nedeniyle tanıştığını belirterek, otobüs firması temsilcisi ile Ağcan arasında aracılık etmediğini söyledi. Yılmaz, Ağcan ile yaptığı telefon görüşmelerinin de ihale sonuçlandıktan sonra olduğunu ifade ederek, suçlamaları kabul etmedi.

İhsan Ağcan ise ihalenin tamamlanmasının ardından ihaleyi alan kişi ve firmaların taşıma yapacakları otobüsler için teknik şartname istediklerini, kendisinin bu aşamada herhangi bir yönlendirmesinin olmadığını, ihale ile ilgili olarak da daha önce beraber görev yaptıkları Serhat Kemal Yılmaz'ın kendisinden hiçbir talebinin olmadığını belirtti. Ağcan, komisyon üyesi olmadığı halde bir firmaya ait araçları empoze ettirdiği iddialarını anlamanın mümkün olmadığını belirterek, otobüs firması yetkilisi Talip Şanlı'nın kendi cep telefonuna gönderdiği “Başkanım ne olur İsuzucuları bertaraf edin” mesajını emniyette gördüğünü, böyle bir mesajı okuduğunu hatırlamadığını, geldiyse bile okumadan sildiğini söyledi.Mahkeme, davada tanıkların dinlenmesi amacıyla ileri bir tarihe ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!