Wimbledon hediyesi sarıkız

Güncelleme Tarihi:

Wimbledon hediyesi sarıkız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2003 17:07

Kariyerinde ilk kez bir Grand Slam Tenis Turnuvası'nda şampiyon olan Roger Federer, ülkesi İsviçre'ye dönüşünde hoş bir sürprizle karşılaştı. Şampiyon rakete birincilik hediyesi olarak sarıkız hediye edildi.

Haberin Devamı

İsviçre Açık Tenis Turnuvası'nın organizatörleri, Wimbledon tek erkekler şampiyonu olan Federer'in başarısını kutlamak için kendisine bir inek hediye etti. Böyle bir hediyeyi hiç beklemeyen Federer, biraz da şaşırarak, "Müthiş bir fikir. Gerçekten çok komik" tepkisini verdi.

Teniste sezonun 3. Grand Slam turnuvası olan Wimbledon'da mutlu sona ulaşan Federer, sadece turnuvanın 575 bin sterlinlik para ödülünü kazanmadı. İsviçre Açık organizatörleri tarafından tebrik edilen tenisçi, bir de ineğin sahibi oldu. Yaklaşık 6 bin Federer hayranının katıldığı karşılama töreninde, "Ülkeme dönüp Wimbledon şampiyonluğumu kutlamak inanılmaz" diyen Federer, kendisine hediye edilen ineği aldığında ise, "Müthiş bir fikir. Gerçekten çok komik" dedi.

Federer, Wimbledon yorgunluğunu atamadan, ayağının tozuyla çıktığı İsviçre Açık ilk tur maçında İspanyol rakibi Lopez'i 2-1 yendi ve tur atladı. İlk seti 6-3 alan şampiyon raket, ikin seti tie-break'le 7-4 kaybetmesine karşın, final setini 6-3 alarak ikinci tura çıktı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!