Objektifler Aile İçi Şiddet’e dönecek

Güncelleme Tarihi:

Objektifler Aile İçi Şiddet’e dönecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2010 10:49

Hürriyet Gazetesi ve Fotopya Fotoğraf Paylaşım Sitesi ortaklığında bir fotoğraf yarışması düzenleniyor.

Haberin Devamı

Türkiye çapında profesyonel ve amatör tüm fotoğrafçılara açık olan yarışma, pek alışık olmadığımız bir temayı, Aile İçi Şiddet’i işleyecek.

Aile içi şiddet tüm dünyanın olduğu gibi ülkemizin de önde gelen sorunlarından biri. Kurbanları ise çoğunlukla kadınlar ve çocuklar.

Şiddet sadece eğitimsiz, ekonomik düzeyi düşük ailelerde yaşanmıyor. Yaygın kanının aksine, refah ve eğitim seviyesi yüksek ailelerde de rastlanıyor şiddete. Türkiye’de ailelerin en az üçte birinde fiziksel, duygusal, ekonomik, sosyal ya da cinsel şiddet gerçekleşiyor her gün.

Hürriyet ve Fotopya Fotoğraf Paylaşım Sitesi işte kimsenin “bu aile içi meseledir” diyemeyeceği bu toplumsal soruna dikkat çekmek ve çözümüne katkıda bulunmak amacıyla düzenliyor bu yarışmayı. Yarışma aynı zamanda toplumumuzda aile içi şiddeti görselleştirerek, nasıl algılandığına da ışık tutmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Katılacak yarışmacıların ise objektiflerini aile içi şiddete döndürmeleri ve gördüklerini fotoğraf karesi olarak yarışmaya göndermeleri yeterli.

YARIŞMA HAKKINDA

Katılım koşulları:

“Aile İçi Şiddete Son!” konulu fotoğraf yarışmasına katılım ücretsizdir.

Bu yarışma internet üzerinden gerçekleştirilen bir yarışmadır. Fotoğraflar www.fotopya.com.tr <http://www.fotopya.com.tr/>  adresi üzerinden yarışmaya gönderilecektir. Email ya da posta yoluyla gönderilen fotoğraflar yarışmaya dahil edilmeyecektir.

Ödüller:

Birincilik Ödülü: 4.000 TL değerinde Teknosa Hediye Çeki

İkincilik Ödülü: 2.500. TL değerinde Teknosa Hediye Çeki      

Üçüncülük Ödülü: 1.000 TL değerinde Teknosa Hediye Çeki

10 kişiye Özel Başarı Sertifikası ve konu ile ilgili rozet

50 kişiye  Sergi Katılım Sertifikası

Yarışma Takvimi:

Son Gönderim Tarihi: 05.11.2010
(Saat: 24:00’da fotoğraf kabulü durdurulacaktır.)

Jüri Değerlendirme Tarihi:  11.11.2010

Yarışma Sonuçlarının Açıklanması:  19.11.2010 (Fotopya, Hürriyet Yayınları, TFSF)

Ödül Töreni: Yarışma Sonuçlarının açıklandığı tarihte yer ve tarih belirtilerek Hürriyet ve Fotopya Yayınları üzerinden duyurulacaktır.

Duyuru:

Dereceye giren fotoğraflar ve fotoğraf sahipleri, Hürriyet Yayınları ve Fotopya-Mag sayfaları üzerinden duyurulacaktır.

Haberin Devamı

Yarışma Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu desteğiyle gerçekleşmektedir.

Seçici Kurul:

- Emel  ARMUTÇU  (Hürriyet, Kurumsal  İletişim   Koordinatörü)
- Nadir EDE  (Mimar Sinan Üniversitesi  Fotoğraf   Bölümü, Ö.G., Fotopya Genel Yayın Yönetmeni)
- Prof. Güler ERTAN  (Kültür  Üniversitesi Sanat  ve Tasarım Fakültesi, Öğretim  Üyesi )
- Yrd.  Doç Oktay ÇOLAK  (Marmara   Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi  Fotoğraf  Bölümü)
- Emre İKİZLER   (Marmara Üniversitesi Güzel   Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü, Ö.G.)

Fotoğraf Gönderimi ve Boyutları:

 “Aile İçi Şiddete Son!” konulu  Fotoğraf Yarışması’nın fotoğraf gönderme adedinde sınırlama yoktur (Yarışmanın son katılım tarihine kadar her gün 1 adet).

Haberin Devamı

Yarışmaya katılmak için gönderilen fotoğrafların uzun kenarı 1600 pikselden büyük, kısa kenarı 1000 pikselden küçük olmamalıdır.

Gönderilen fotoğraflar dereceye girerse, fotoğrafçı çalışmasının orijinal dosyasını minimum 6MP çözünürlükle  Fotopya’ya göndermekle yükümlüdür (2000 piksel x 3000 piksel ya da 4000 piksel x 1500 piksel gibi veya 6 MP lik bir fotoğraf makinasında çekilmiş hali ile).  Fotoğraflar yarışma organizasyonu sonunda gerçekleştirilmesi planlanan sergilere sanatçının ismi belirtilerek dahil edilecektir. Orijinal dosyası talep edilen fotoğraflar gönderilemiyorsa, ödül ve derece bir sonraki yarışmacıya aktarılacaktır. Gönderme süresi 7 gün ile sınırlıdır.

Haberin Devamı

Aile İçi Şiddete Son Fotoğraf Yarışması Genel Kuralları:

- Hürriyet Yayınları ve Fotopya, yarışmada Birincilik / İkincilik / Üçüncülük ödülü alan fotoğrafları, fotoğrafçıların isimlerini belirterek kendi yayın organlarında tanıtım amaçlı kullanabilir.

- Yarışmada 10 kişiye Başarı Sertifikası ve konu ile ilgili rozet, ayrıca sergileme alan 50 kişiye de Sergi Katılım Sertifikası verilecektir. Bu fotoğraflar yarışma ile ilgili duyurularda ve Aile İçi Şiddete Son! Kampanyası ile bağlantılı olarak fotoğrafçının ismi belirtilerek Hürriyet ve Fotopya Yayınları tarafından tanıtım amaçlı olarak kullanılabilir. Bu amaçla yarışma sergisi olarak çeşitli ortamlarda sunulabilir.

Haberin Devamı

- Yarışmaya, jüri üyeleri dışında herkes katılabilir.

- Yarışma süresince katılımcıların isimleri veya kim olduklarını belirtecek herhangi bir işaret fotoğrafın üzerinde veya çerçevesinde yer alamaz. Eğer böyle bir işaret veya fotoğrafçının ismi görünüyorsa o fotoğraf diskalifiye edilir.

- Altı ay içinde ödüllerini almayan yarışmacılar haklarını kaybetmiş sayılırlar.

- Gönderilen fotoğraflar tüm fotoğraf gönderim sürecinde Fotopya editörleri tarafından belirli sürelerde kontrol edilecek ve şartnameye uymayan, konu ile alakası olmadığı düşünülen fotoğraflar yarışmadan çıkarılacaktır. Bu gibi durumlar için, Fotopya bir açıklama yapma zorunluluğunda değildir.

- Ödül alan fotoğraflar hakkındaki şikayetlerin yönetimimiz tarafından incelenebilmesi için, şikayete uğrayan fotoğrafın sahibi, Fotopya’nın konu ile ilgili tüm taleplerini (fotoğrafın ham ya da crop’lanmamış ve de exif’li hali gibi…) yerine getirecektir. Ödül tesliminden sonra yapılan şikayetler, dikkate alınmayacaktır.

- Katılımcı, yarışmaya gönderdiği yapıtın tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Ödül alan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği  anlaşılanlardan elde ettikleri ödül,  ünvan ve her türlü  kazanımları geri  alınır .

-  Yarışmaya  gönderdiği  fotoğraf üzerinde, yapıt  kendisine ait   olmadığı  halde   kendisininmiş gibi göstermeye  ve   değerlendirme  kurulunu   yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve  değişiklikleri yapan,

-  Ödül  almış  fotoğrafların   katılımının   kısıtlandığı   yarışmalarda  böyle bir    fotoğrafla ya da bu  fotoğrafın ana   unsur   olarak   kullanıldığı  yapıtlarla    katılımda  bulunan   kişilerin   yarışmalara   katılımı  TFSF  Yarışma İlkeleri   gereğince  bir   yıl süreyle  kısıtlanır .

-  Haklarında  yukarıda  açıklanan gerekçelerle  verilmiş  kısıtlılık  kararı devam eden  katılımcılar bu  yarışmaya  katılamazlar .

- Yarışmaya fotoğraf gönderenler bu şartları kabul etmiş sayılırlar.

- Yarışmamız TFSF 2010 / 40 destek numarası ile onaylanmıştır.

Yarışma süresince TFSF temsilcisi bulunacaktır.

Hürriyet ve Fotopya Ailesi olarak tüm katılımcılara şimdiden başarılar diliyoruz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!