Değişimi fark ettiniz mi

Güncelleme Tarihi:

Değişimi fark ettiniz mi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2010 09:56

Google arama motorunda yapılan dev değişiklik, aramayı çok daha kolay hale getiriyor.

Haberin Devamı

Henüz Google.com.tr adresinde bu yeniliği görmek mümkün değil. İngilizce Google anasayfası olan http://www.google.com/'a girer ve bir arama yapmaya başlarsanız farkı görebilirsiniz. Daha arama teriminin ilk harfinde aşağıda arama sonuçları görünmeye başlıyor. Yazılan her karakter ile değişen arama sonuçları ile Google, siz daha leb demeden leblebiyi anlayabiliyor.

Diğer bir deyişle Google'da arama yaparken yazdığınız her harften sonra arama sonuçları da ona göre şekilleniyor. Örneğin Hürriyet diye arama yaparken Hür yazdığınızda Search veya Ara butonuna tıklamadan Hür'le ilgili arama sonuçları otomatik olarak görüntüleniyor ve bu kelimeye her harf eklendiğinde sonuç sayfası da güncelleniyor.

Ayrıca arama önerileri arasında yazdıklarınızın devamı tahmin edilip sunuluyor. Bu özellik sayesinde her aramada 2 ila 5 saniye arasında zaman kazanmanın mümkün olduğunu belirten Google yetkilileri, bunun günlük olarak 3.5 milyar saniye ettiğini aktarıyorlar.

Haberin Devamı

Google Instant isimli bu özellik Chrome v5/6, Firefox v3, Mac için Safari v5 ve Internet Explorer v8'de sunuluyor.

Not: Bu özelliği Google Suggest ile karıştırmamak gerekiyor; zira Google Suggest (Öneri), sadece aranılan kelimenin alternatiflerini veya daha önce aranan kelimeleri arama çubuğunda gösteriyor. Google Instant ise Google'ın yeni duyurduğu bir özellik ve bu sayede aramalar harfi harfine kendiliğinden sayfaya yansıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: YÜKSEK ÇÖÜZÜNÜRLÜKTE 192 MUHTEŞEM DUVAR KAĞIDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!