GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Yüzünü çirkinleştirene, yağlı direğe tırmanana fıçıyla bira

İngiltere’nin kuzeyindeki Cumberland Bölgesi’nin Egremont kentinde her yıl elma hasatı renkli şenliklerle kutlanıyor. Şehir “Crab Fair” sırasında birbirinden tuhaf yarışmalara sahne oluyor. El arabasıyda taşıma, yağlı direğe tırmanma, yüz çirkinleştirme bunlardan bazıları. Ayrıca güreş, dağ bisikleti, dans yarışmaları düzenleniyor. Tuhaf yarışmalar dünyanın dört bir yanından izleyici ve TV habercilerini kente çekiyor. Bu yıl şenlik 18 Eylül’de yapılacak. Sabah saat 9.00’da başlayan etkinlikler saat 23.00’e kadar sürecek. (www.egremontcrabfair.com)

Londra’da atların günü

İngiltere’nin başkentinde bu pazar atseverleri bir araya getiren özel bir geçit töreni var. St. John Kilisesi’nin baş rahibi ve 100 kadar atlı Hyde Park’tan başlayıp, St. John Kilisesi’ne kadar geçit yapacak. İngiltere’nin ünlü atlarını bir araya getirecek bu törende atlar kutsanacak. “Horseman’s Sunday” geleneği 40 yıl önce başladı. Hyde Park’taki at ahırlarının kapatılması gündeme geldiğinde, kent merkezinde at binme özgürlüğünü savunmak için bir geçit töreni düzenlendi. Daha sonra her yıl 19 Eylül’de bu geçit tekrarlanmaya başladı. (www.stjohns-hydepark.com)

Sanat kampı 3 Ekim’e kadar açık

Fethiye’deki Kayaköy Sanat Kampı, Levissi’nin eteklerinde, ağaçların arasında. Denize yaklaşık 25 dakika yürüyüş mesafesinde olan kamp tatille, sanatı birleştiriyor. Taş evlerde, bungalowlarda kalan tatilciler fotoğraf, kısa film, deri ve batik, seramik, ahşap oyma atölyelerine katılıyor, ders alıyor, uygulama yapıyor. Ayrıca binicilik, yamaç paraşütü, su sporları yapabiliyor. Likya Yolu’nda yürüyüşe çıkabiliyor. Akşamlar ateş etrafında müzik yaparak, sohbet ederek geçiyor. İsteyen ahşap çardaklarda yıldızları seyrediyor. (www.sanatkampi.com)

Mallorca fırsatı

ETS Tur, 8 Ekim’de İspanya’nın en büyük adası Palma de Mallorca’ya dört gece konaklamalı tur düzenliyor. İndirimli olarak düzenlenen turun ücreti 593 TL. Ayrıca ekstra ücret ödeyerek adadaki turlara katılmak mümkün olacak. Bu turlar, Palma De Mallorca şehir turu (30 Euro), Vuelta Island (75 Euro), Valldemossa (35 Euro), Formentor (45 Euro), Cuevas Hams Mağaraları-Es Calderes (65 Euro), Son Amar (75 Euro), Ibiza (140 Euro). www.etstur.com

At üzerinde Kapadokya’yı gezin

Tamzara Tur, her hafta sonu Kapadokya At Turu düzenliyor. Tur boyunca konusunda uzman at rehberi, atlı safari konusunda eğitimli yarı kan Arap atları katılımcılara eşlik ediyor. İstanbul’dan Avanos’a yolculukla başlayan turun rotası Kızılırmak, Sarıhıdır köyü, Özkonak yeraltı şehri ve Avanos’a dönüş şeklinde izleniyor. En fazla 25 kişinin katılabileceği tura 06-65 yaşları arasındaki herkese açık. (www.tamzaratur.com)

Yüzer otelde konaklayın

Otantik Gemi Otel Güzelyalı, Bursa Mudanya’da Güzelyalı Yat Limanı’nda demirleyen bir yüzer otel. Bursa merkezinden araçla 15 dakika, Bursa İstanbul Feribot İskelesi’nden yürüyüş mesafesiyle 5 dakikada ulaşılabiliyor. 18 standart odasında rahat yatak, şık banyo, uydu tv yayını, mini bar, çelik kasa ve internet hizmetleri var. Ayrıca 2 suit odası, 4 restoranı bulunuyor. Mönüde deniz ürünleri ve Akdeniz yemekleri ağırlıkta. Standart odada 2 kişi oda kahvaltı konaklamanın fiyatı 250 TL. (www.otantikotel.com)

Dalyan nehrinin kıyısında doğayla bütünleşin

Dalyan Happy Caretta Hotel, Dalyan nehri üzerinde kaya mezarlarının tam karşısında. İztuzu plajı otelin iskelesinden tekneyle yarım saat sürüyor. Burada su kaplumbağalarını da görebiliyorsunuz. 10 standart, 4 üç-dört kişilik geniş odası bulunuyor. Her akşam özellikle Akdeniz mutfağının yemekleri servis ediliyor. Mavi yengece ilgi büyük. Otele sanatseverler rağbet gösteriyor. Botanik bahçede güneşlenebiliyor, dev akvaryumu, egzotik kuşları izleyebiliyorsunuz. Standart odada kahvaltı dahil iki kişi konaklamanın fiyatı 150 TL. (www.happycaretta.com)

Bağbozumu gezilerine katılın

Doluca Bağbozumu Gezileri, 18 Eylül’de başlayacak ve 3 Ekim’e kadar her hafta sonu düzenlenecek. Geziler, Doluca’nın Mürefte’deki şarap yapım tesisine ve bağlarına yapılacak tam günlük yolculuğu kapsıyor. 30 kişilik otobüs yolculuğu ile başlayan geziler sırasında şarap tutkunları, üzümden kadehe şarabın yolculuğunu doğal ortamında gözlemleme şansı bulacak. Ayrıca meşe fıçılarının bulunduğu mahzeni görecek, tadım odasında Doluca ve Sarafin ürün gamına ait farklı şarapları tadacak, bu şarapların özellikleri, yemek-şarap eşleşmeleri konularında bilgiye sahip olabilecekler. Kişi başı 205 TL olan Doluca Bağbozumu Gezileri’ne katılmak isteyenler, 0212 213 40 00 numaralı telefondan bilgi alabilir, kayıt yaptırabilir.

Schumann’ın dünyasını kervansaraya taşıyacaklar

Kapadokya’da bu yıl ikinci kez düzenlenen Klasik Keyifler oda müziği konserleri dizisi 19 Eylül’de sona eriyor. Avanos’taki Saruhan Kervansarayı’nda pazar günü saat 14.30’da düzenlenecek “Schumann’ın Dünyası” başlıklı konserde kemancı Ellen Jewett, Yannos Margaziotis, Özcan Ulucan, piyanist Ai Motohashi, Birsen Ulucan ve çellist Nikolas Kavakos sahneye çıkacak. Müzikçiler Beethoven’in üç numaralı piyanolu üçlüsünü, Schubert’in la minör keman ve piyano sonatını, Schumann’ın mi bemol majör piyanolu beşlisini yorumlayacak. (www.klasikkeyifler.org)
False