Satan çok alan yok

Güncelleme Tarihi:

Satan çok alan yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2010 00:00

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün ayakta kalma mücadelesi verdiği İzmir’de değerleri milyonlarca lirayı bulan 1000’den fazla villa ve 29 rezidans satılmayı bekliyor. Ayrıca görünen kayıtlara göre 20 civarında villa ve 17 dubleks daire de icralık. Sektör temsilcileri ise lüks konut fiyatlarının giderek düştüğünü belirtti.

Haberin Devamı

KÜRESEL ekonomik krizden en fazla etkilenen lüks konut piyasası İzmir’de de zor bir dönemden geçiyor. Türkiye’nin en yaygın kullanıcı ağına sahip internet sitelerinde bol bol satılık lüks konut ilanı yer alırken İzmir satılık villa konusunda Antalya’yı bile geçiyor.Verilere göre, İzmir’de 1000’in üzerinde satılık villa bulunuyor. Bu villaların tavan ve taban fiyatları 10 milyon dolar ile 200 bin lira arasında değişiyor. Yine İzmir’de aralarında 2 milyon 750 bin TL’lik bir konutun da olduğu 29 tane satılık rezidans alıcısını bekliyor.
İcralık konutlar
Diğer yandan kentteki icralık lüks konutlar da dikkat çekiyor. Seferihisar, Çeşme, Bornova, Güzelbahçe, Karşıyaka, Dikili, Foça, Urla ve Menderes’te 20 tane villa icralık. Bunların içinde en yüksek muhammen bedel 1 milyon lira ile Menderes’teki 900 metrekarelik bir villaya ait. İcralık lüks konutların içinde Buca, Narlıdere, Konak, Çiğli, Dikili, Kemalpaşa, Urla ve Çeşme gibi ilçelerde bulunan 17 tane de dubleks daire var.
Alıcılar şimdi satıyor
Değerlendirme yapan İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, Türkiye genelinde son zamanlarda yeni konut üretiminin fazlalaşmaya başladığını belirterek buna karşılık ekonomik koşullardan kaynaklı gayrimenkul piyasasındaki sıkıntıların sürdüğünü dile getirdi” dedi.

Haberin Devamı

TOKİ DE ETKİLEDİ

Güleroğlu, “Bin tane villanın satılık olması normal değil ama sürecin getirdiği nokta bu. İhtiyacın üstünde konut var. TOKİ’nin sosyal konutlar dışında lüks konut yapımına yönelmesi stokların çoğalmasına neden olmuştur” diye konuştu.

KAYITLARA GİRMEYEN İCRALIKLAR DA VAR

Cevizci, icralık lüks konutların da görünenden fazla olduğunu, bazı satılık konutların sahibinin banka çıkabildiğini de belirterek “Kayıtlara girmeyen icralık konutlar da var. Paranın sirkülasyonu artmadığı sürece insanlar gayrimenkullerinden vazgeçmeye devam edeceklerdir. ” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!