Öğrencilere ikinci bir şans daha

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere ikinci bir şans daha
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2010 00:00

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, ilan edilecek boş kontenjanlar dikkate alınarak Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Anadolu Liseleri, Anadolu Öğretmen Liseleri ve Anadolu Sağlık Meslek Liseleri için yedek yerleştirme işlemi yapılacağını bildirdi.

MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi kapsamında öğrenci alan okullara öğrenci seçme ve yerleştirme işlemlerinin, 9 Temmuz’da ilk tercihlerin alınmasıyla başladığı ve bugün 3. dönem yedek kayıtlarının tamamlanması ile sona erdiği belirtildi.

Boş kontenjan

Açıklamada, daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da bir okula yerleştirildiği halde kaydını yaptırmayan öğrenciler ve tercih edilmeyen okullar sebebiyle kayıt dönemi sonrası bazı okullarda boş kontenjanların kalacağının tahmin edildiği ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Buna göre; 3 Eylül 2010 saat 17.00’de sona erecek olan kayıt döneminden sonra saat 19.00’da ilan edilecek boş kontenjanlar dikkate alınarak Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Anadolu Liseleri, Anadolu Öğretmen Liseleri ve Anadolu Sağlık Meslek Liseleri için yedek yerleştirme işlemi yapılacaktır. Daha önce aynı sistemle öğrenci seçimi yapılan mesleki ve teknik Ortaöğretim kurumları ile Anadolu İmam Hatip Liselerinin boş kontenjanlarına Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliğinin 49. maddesinin 2. fıkrasına göre ön kayıtla öğrenci alınacaktır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!