Güzellik ve gençlik kaynağı: KEFİR

İnsan sağlığını olumlu yönde etkileyen probiyotikler içeren kefir, yaşlanmayı yavaşlatıyor. Kefir kullananlar, kendilerini hem daha dinç hem de daha sakin hissettiklerini söylüyor.

Kefirdeki fosfor, hücre gelişimi ve enerji ihtiyacının karşılanması için karbonhidratların, yağların ve proteinlerin kullanımında kolaylık sağlıyor. Bağırsak hareketlerini hızlandıran bu besin, mide ve bağırsak salgılarını artırıp hazmı kolaylaştırıyor. Mikrobik enfeksiyonlara karşı vücudun direncini de güçlendiriyor. Ayrıca kemik erimesini önlüyor, bronşit ve astım nöbetlerini azaltıyor.
Aynı zamanda “gençlik iksiri” olarak da bilinen bu besin, içinde bulunan yararlı vitaminlerin yanı sıra kalsiyum, magnezyum, flor, fosfor ve selenyum gibi mineraller içeriyor. Düzenli tüketildiğinde sağlığın korunmasına yardımcı oluyor, hücreleri yenileyerek yaşlanmayı geciktiriyor.

YARARI ÇOK

* Stresi azaltıyor, sakinleştiriyor ve kolesterolü düşürüyor
* Sinir sistemini güçlendiriyor
* Uykusuzluğu ve sinirsel depresyonu ortadan kaldırıyor
* Damar sertliğini ve kas kasılmalarını önlüyor
* Yüksek tansiyonu düzenliyor ve dengeliyor
* Kan bozukluklarını gideriyor ve kanı temizliyor
* Cildi güzelleştiriyor ve parlaklık veriyor
* Egzama ve benzeri deri hastalıklarına iyi geliyor
* Yara ve yanıkların daha hızlı iyileşmesini sağlıyor

EDİTÖRDEN...

Meydan okumanın kokusu
Asi ruhuyla öne çıkan, gücün ve çekiciliğin markası olan Gucci, meydan okumanın kokusunu keşfetti, bu kokuyu sezonun yeni parfümü Gucci Guilty olarak sundu. Gucci Guilty sıcak, çarpıcı, oryantal çiçeksi bir koku. Mandalinanın etkili ve doğal kokusu, cesur pembe biberle modaya uygun transparanlığıyla parıltılı bir hal alıyor.

Güzellik yolculuğu
Bodrum’un görkemli koylarından birinde, denizin ve gökyüzünün mavisinin doğanın tonlarıyla buluştuğu bir tablonun tam ortasında bulunan Kempinski Barbaros Bay, üç günlük “Güzellik Yolculuğu” başlatıyor. Yolculuk, her sabah güne 45 dakikalık rahatlatıcı yoga veya pilates seansları ile başlıyor. ılk gün, tüm toksinlerden ve ölü derilerden arınma ve yumuşak bir cilde sahip olmayı sağlayacak deniz tuzlu, zeytinyağlı hamam deneyimi var. Bir sonraki etapta, reiki terapisi ve refleksoloji masajına watsu terapisi eşlik ediyor. Üç günlük program, her akşam 25 dakikalık meditasyonla son buluyor.

Hem kokuları, hem de kullandıkları isimler baş döndürüyor

Ünlü markaların ‘yakışıklı avı’

Modanın en ünlü markaları, parfüm sektöründeki rekabetlerini farklı bir boyuta taşıdı. 2010 kışının yeni erkek parfümleri, yakışıklı aktörlerin yer aldığı kampanyalarla tanıtılıyor. Dolce&Gabana’nın “The One Gentleman” için tercihi Matthew McConaughey olurken, Hugo Boss “Boss Bottled”da Ryan Reynolds’la yoluna devam ediyor.

Dev markalar kış sezonuna bomba gibi giriyor. Birbiri ardına vitrinlerde yerini almaya başlayan yeni parfümlerinin tanıtımları için de gözlerini Hollywood’dan ayırmıyorlar.
Domenico Dolce ve Stefano Gabbana, yeni kokuları “The One Gentleman”la ilgili olarak şunları söylüyor: “O evrensel, başarılı, mükemmel ve onu diğerlerinden ayıran şıklığıyla gurur duyuyor. Erkekler onun gibi olmak, kadınlar da onun olmak istiyorlar...”
Gelelim Hugo Boss’a... Ryan Reynolds, oyunculuğu ve karizması bir yana, birçok erkeğin yerinde olmak isteyeceği bir isim. Reynolds, Hollywood’un en seksi kadınlarından biri kabul edilen Scarlett Johansson’un kocası. Ama hakkını yememek lazım, o aynı zamanda son dönemin en başarılı aktörleri arasında yer alıyor. “Blade” ve “X-Men Origins: Wolverine”le yıldızını parlatan, “Teklif”te Sandra Bullock’un partneri olarak karşımıza çıkan Kanadalı aktör, “Boss Bottled Night” reklamlarında karizmasını ve kendine güvenli erkeksiliğini konuşturuyor.

AVRUPA İLE AYNI ANDA VE AYNI FİYATTA

Tekin Acar Cosmetics mağazalarında geçtiğimiz haziran ayında başlatılan; ürünlerin Avrupa ile aynı anda piyasaya sunulduğu ve Avrupa fiyat seviyelerinin esas alındığı “parfümde avantajlı fiyat dönemi” yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Amaç, Türkiye piyasasında denge sağlayarak müşteriyi mutlu etmek ve sonrasında satış hacmini artırarak pazarın dengeli büyümesine yardımcı olmak.


Besin intoleransı testiyle öğrenin
Hangi besinler size göre?


Tükettiğimiz gıdaların tehdidi altındayız! Bu riski ortaya koyan ve boyutlarını gözler önüne seren “Cambridge Test”, besin maddesi olarak tek bir grupta toplanan balığı bile hamsi, çinakop, istavrit gibi alt gruplara ayırıyor; hepsinin intoleransına tek tek bakıyor.

Son dönemde, masum ve yararlı olarak bildiğimiz bazı gıdaların vücudumuza zarar verebileceğinden söz edilmeye başlandı. Bu gıdaların tespiti konusunda ise besin intoleransı testlerinden yardım alınıyor.
Merkezi ıngiltere’de bulunan ve ağustos ayından itibaren yaptığı testleri ıstanbul’da kurduğu laboratuvarında analiz etmeye başlayan Cambridge Nutritional Sciences, Türk beslenme alışkanlıklarına uygun şekilde Besin Intoleransı Testi yapıyor.

NASIL UYGULANIYOR

Parmaktan alınan iki damla kan ile 221 farklı besinin intoleransına bakan Cambridge Test, örneğin, süt ürünlerini bir bütün olarak değil; keçi, inek, manda ve koyun sütü olarak ayırıyor.
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Diyetisyen Gülşah Yücel, “Böylece test edilen sütlerden birine karşı intoleransı çıkan kişi, sütün besin değerinden tamamen uzaklaştırılmamış oluyor. Öte yandan, testte balıklara karşı intolerans da bütünüyle Türk yeme alışkanlıklarına göre düzenlenmiş durumda. Örneğin balık çeşitleri hamsi, çinakop, çipura gibi gruplara ayrılıyor” diyor.
Diyetisyen Gülşah Yücel, rapor sonuçlarının tamamen sayısal verilere göre hazırlandığını, dolayısıyla intoleranslı besin şiddetlerinin ölçülebildiğini belirtiyor: “Bu nedenle de intoleransın zaman içerisinde takibi yapılabiliyor. Testte çıkan intoleranslı gıdalardan uzak durmaya başladıktan tam iki hafta sonra şikayetçi olunan rahatsızlıkların etkilerinin azaldığı ve altı hafta içinde de sonucun etkisini tamamen göstermiş olduğu kanıtlanmış.”

İKİ FARKLI TEST SEÇENEĞİ

* Food Detective: 59 besine karşı besin hassasiyetini ölçerken, pratik uygulaması ile sadece birkaç dakika içerisinde kesin sonuç veriyor. Ayrıca dünyanın ilk ve tek kişiye özel tek kullanımlık testi olmasıyla da farkını ortaya koyuyor.
* Food Print: 220 besine karşı gıda hassasiyetini, mikroçip teknolojisi kullanarak reaksiyon şiddetleriyle birlikte gösteriyor. Daha önce ıngiltere merkezde analiz edilen testler, artık ıstanbul’da kurulan son teknolojiye sahip laboratuvarda analiz ediliyor ve üç gün içinde sonuçlar rapor haline getiriliyor.

Yazarın Tüm Yazıları