Blair’in kitabı piyasaya çıkar çıkmaz olay oldu

Güncelleme Tarihi:

Blair’in kitabı piyasaya çıkar çıkmaz olay oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2010 09:48

İngiltere eski Başbakanı Tony Blair’in anılarını anlattığı A Journey isimli kitap piyasaya çıkar çıkmaz olay oldu.

Haberin Devamı

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyor

 

DÜNYA BASININDA BUGÜN ÖNE ÇIKAN MANŞETLER

 

Blair’in kendisinden sonra İşçi Partisi’nin başına gelen Gordon Brown’a ağır ithamlarda bulunduğu kitap ülkenin bütün gazetelerinin manşeti oldu.

 

Blair kitabının son kısmında İşçi Partisi’nin seçimlerde “hezimete uğramasının” nedeninin Brown’ın aldığı “Yeni İşçi Partisi” politikalarını terk etme kararından kaynaklandığını belirtti. Yeni İşçi Partisi, Blair döneminde uygulamaya konan, daha liberal bir sol parti, bir başka deyişle “üçüncü yol” politikalarına verilen isimdi.

 

Partide 16 yıldan beri tartışılmakta olan konuları bir kez daha gündeme getiren Blair, halefinin doğrudan vergileri yükseltme, kamu hizmetleri reformunu sulandırma ve büyümekte olan bütçe açığıyla başa çıkamamasını “delirten” hamleler olarak nitelendirdi. Brown, Blair hükümeti döneminde Maliye Bakanı’ydı.

Haberin Devamı

 

Ancak Blair’in kitabının dikkat çeken noktaları bununla sınırlı değil. Irak Savaşı’yla ilgili görüşlerini de belirten eski Başbakan, ölenler için gözyaşı döktüğünü ancak ülkeyi savaşa sokmaktan pişman olmadığını yazdı.

 

Blair, “Kaybedilen hayatlar için bütün hücrelerimle üzülüyorum, özellikle de savaş kararını veren ben hala hayatta olduğum için. Ancak savaşa girme konusunda kesinlikle pişman değilim. Hala bunun doğru şey olduğuna inanıyorum ve insanlardan kendilerine ‘Acaba haklı mıydı?’ diye sormalarını istiyorum” dedi.

 

http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet


http://twitter.com/HurriyetPlanet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!