"MİT müsteşarı 20 Temmuz'da Öcalan'la görüştü"

Güncelleme Tarihi:

MİT müsteşarı 20 Temmuzda Öcalanla görüştü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2010 10:29

Hükümet ile PKK arasında pazarlık yapıldığı iddiaları sürerken, CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın İmralı’da Öcalan ile 20 Temmuz’da görüştüğünü öne sürdü.

Haberin Devamı

Seyhan, 20 Temmuz Salı günü MİT Müsteşarı Dr. Hakan Fidan’ın, İmralı’da Öcalan ile görüştüğünü iddia ederek, “MİT Müsteşarı’nın İmralı’ya giderken kayıt altında olmasın diye hava aracı kullanmadığı, deniz aracı kullandığı ve İmralı’ya giriş çıkışların kameralar dahil tüm kayıt cihazlarının kapatıldığı yönünde ciddi bilgiler ve kaynaklardan edindiğim somut bilgiler var. Eğer hükümet bunu yalanlarsa bu konudaki bilgilerimi kamuoyu ile paylaşacağım” dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN’A SORDU

Hükümet ile İmralı arasında görüşme yapıldığı yönündeki iddialar siyasi kulisleri hareketlendirirken CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, çarpıcı açıklamalarda bulundu. CHP’li Seyhan, 20 Temmuz Salı günü MİT Müsteşarı Dr. Hakan Fidan’ın yanına iki şahsı daha alarak İmralı’ya gittiği ve teröristbaşı Öcalan ile görüştüğü iddialarını bir süre önce Meclis gündemine taşımış ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a şu soruları sormuştu:

“20 Temmuz Salı günü MİT Müsteşarı Dr. Hakan Fidan’ın yanına iki şahsı daha alarak İmralı’ya gittiği ve Öcalan ile görüştüğü iddiaları doğru mudur? Bu gidiş esnasında helikopter yerine deniz araçlarının kullanıldığı ve adadaki kamera sisteminin kapalı durumuna getirildiği iddiaları doğru mudur?

Eğer bu ziyaret yapılmış ise niçin yapılmıştır? Ziyaret sırasında Abdullah Öcalan ile görüşülmüş müdür? Görüşülmüş ise bu görüşmenin içeriği nedir? Görüşme kamuoyundan neden gizlenmiştir? Görüşmeden Başbakan veya hükümet üyelerinden herhangi birisinin bilgisi var mıdır?”

Haberin Devamı

BAŞBAKAN’DAN YANIT ALAMADI

Başbakan’dan sorularına yanıt alamadığını belirten Seyhan, “Cevap vermelerini bekliyorum. Cevap vermesi gereken Başbakan’dır. Bu görüşme neden saklanmış? Referandum süreci ile ilgisi var mıdır? Öcalan ile hükümet arasında bir pazarlığın aracı olarak MİT Müsteşarı mı kullanılmıştır? Eğer bu sorular aydınlığa kavuşturulmazsa, önergeme yanıt verilmezse, zannediyorum hükümet son derece perişan bir duruma düşer” dedi.

DETAYLARI AÇIKLARIM

Seyhan, Başbakan tarafından sorularına yanıt verilmemesi halinde görüşmenin yapıldığına dair elindeki bilgileri açıklayacağına işaret ederek, şöyle dedi:

“Görüşme konusundaki giriş ve çıkış detaylarını açıklarım. Bu konuda kaynaklarıma güveniyorum. Bu görüşme yapılmıştır. Kamera sistemi kapatılarak yapılmıştır. Ve bu görüşmeden de hükümetin bilgisi görüşme öncesinde vardır. Soru önergesini verdim, bekliyorum. Emin olmadığım soruları sormam. Hiçbir şekilde siyasetten nemalanmak amacıyla sansasyonel politikalar söylemem.”

“HÜKÜMETİN AĞZI İFTİRADAN İTİRAFA DÖNÜŞTÜ”

Haberin Devamı

Başbakan’ın, “Devletin bazı kurumları vardır. Bazı münasebetler gerekirse devlet onu kendisi yapar. Hükümet terör örgütüyle masaya oturmaz” sözüne de Seyhan, “Hükümetin ağzı iftiradan itirafa dönmüştür” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!