Aydın, Muğla ve Gaziantep'te dolandırıcılık operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Aydın, Muğla ve Gaziantepte dolandırıcılık operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2010 12:55

Aydın, Muğla ve Gaziantep'te eş zamanlı gerçekleştirilen kredi kartı dolandırıcılığı operasyonları kapsamında, 10 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

“Suç işlemek için örgüt kurmak, banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılmasıyla dolandırıcılık” suçlarının önlenmesi amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında, Muğla ve Gaziantep illeri ile Aydın merkez, Didim ve Söke ilçelerinde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında, toplam 10 kişi gözaltına alındı.

Bu kişilerin üzerlerinde, ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 5 adet diz üstü bilgisayar, 4 adet kart kopyalayıcı, çok sayıda kart şifresi ve şeridi, 600 adet kredi kartı, yüklenmeye ve piyasaya sürülmeye hazır çok sayıda kart, post cihazları, 20 adet hard disk ele geçirildi.

Zanlıların bugüne kadar milyon dolarlarla ifade edilebilecek tutarda kredi kartı dolandırıcılığı gerçekleştirdiği, internet üzerinden yaptıkları dolandırıcılıktan elde edilen parayı yurt dışında, Ege ve Akdeniz bölgelerindeki çeşitli eğlence mekanlarında harcadıkları iddia edildi.
Gözaltına alınan zanlıların sorgusunun devam ettiği, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!