Tatilin keyfi gezerek çıkar

Güncelleme Tarihi:

Tatilin keyfi gezerek çıkar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2010 00:00

Seyehat acentaları bayramda kültür turları hazırladı. Tur seçenekleri arasında Kapadokya, Pamfilya, Misya, Fethiye, GAP, kilikya ve yeşilin her tonunu görmenin mümnükn olduğu karadeniz bölgesi bulunuyor.

Seyahat acenteleri Ramazan bayramı tatilinde gezmek ve keşfetmek isteyenler için farklı gün ve güzergahı kapsayan kültür turları programı sunuyor.

Müzik ve kültürü tanıyorlar

Tur seçenekleri arasında Kapadokya, Pamfilya (Antalya), Misya (Ayvalık), Fethiye, Gap, Kilikya ve yeşilin her tonunu görmenin mümkün olduğu Karadeniz Bölgesi bulunuyor. Anadolu’nun tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmeye yönelik hazırlanan turları tercih eden tatilciler, aynı zamanda gittikleri bölgenin insanını, damak tadını, müziğini, ve kültürünü de tanıma fırsatı yakalıyor.Serdar Eşmeli, Ramazan Bayramı tatilinin kültür turları için çok uygun bir dönem olduğunu söyledi. Bu bayram kültür turlarını referandumdan bir gece önce ya da en geç 12 Eylül sabahı geri dönülecek şekilde planladıklarını anlatan Eşmeli, “Böylece tatilcilerin hiçbir kaybı olmayacak. Misafirlerimiz, kültür turlarına en elverişli dönemde Anadolu’nun sarıdan yeşile her tonunu görebilecek, çok sıcak olmadan denize girerek tatilin keyfini çıkarabilecekler” dedi.

Baştan sona Kapadokya

Kültür turları arasında Kapadokya’nın ilk sıralarda yer aldığını ifade eden Eşmeli, bu tur kapsamında, Ihlara Vadisi, Narlı Kuyu krater gölü, Derinkuyu, Uçhisar, Göreme Açıkhava Müzesi, Hacı Bektaş Veli Dergahı, Kaya Kiliseleri, Asmalı Konak, Avanos, Güvercinlik Vadisi, Peri Bacaları, Dervent ve Paşabağ’ın görülecek yerler arasında olduğunu belirtti.

Bitmeyen rüya Misya (Ayvalık)

Akdenİz’in en gözde tarihi ve doğal mekanlarına unutulmaz bir yolculuğun meraklılarını beklediğini anlatan Eşmeli, Pamfilya turunun 8 Eylülde yola çıkacağını, 2 veya 3 gece konaklamalı olacağını söyledi.

Doğal güzellik

Eşmeli, tekne turlarıyla Antalya kıyıları, Kale içi, Titreyengöl, Manavgat, Side, Apollon Tapınağı, Antik Tiyatro, Düden Şelalesi, İnsuyu Mağarası ve Sorgun’un tur süresince görülecek yerler arasında bulunduğunu kaydetti.Eşmeli, Misya turunun doğal güzellikleriyle misafirlerini büyülediğini ifade etti.

Yeşilin her tonu bu turda: Karadeniz

Bayramda Türkiye’nin oksijen deposu Karadeniz’in en çok ilgi gören turlar arasında bulunduğunu belirten Eşmeli, tur güzergahı hakkında şu bilgiyi verdi: Turlar, 3-4 Eylülde yola çıkıp Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Hopa, Boztepe, Ayasofya, Atatürk’ün evi, Sümela Manastırı, Zigana Geçidi, Uzungöl, Demirkapı Yaylası, Haldizen Yaylası, Ayder, Gelin Tülü Şelalesi, Fırtına Deresi, Artvin, Sarp Sınır Kapısı, Atatürk Anıtı ve Safranbolu’ya gidecek. ” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!